Депутатів обласної ради закликають передбачити фінансування на встановлення відеонагляду в медзакладах, з найбільшою відвідуваністю, аби убезпечити працівників та пацієнтів від хуліганів та крадіжок.

Читайте також: Результати клінічних випробувань в Україні стануть відкритими

Про це йшлося засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства, пише Інформаційне агенство "Волинські новини".

Депутат обласної ради Сергій Сівак закликав підтримати Проект рішення "Про заходи щодо безпечного перебування медичного персоналу і пацієнтів у закладах охорони здоров'я спільної власності територіальних громад сіл, селищ та міст області".

"Питання безпеки в медзакладах сьогодні дуже актуальне. Для прикладу, в місті Первомайськ чергового лікаря побила група людей, 2 місяці тому в Ковелі теж побили працівницю, а у міській клінічній лікарні сталася масова бійка працівників та громадян, які приїхали в стадії алкогольного сп’яніння. Є і масові крадіжки. Я звернувся в поліцію й там повідомили, що торік у медзакладах Луцька зафіксовано 52 випадки крадіжок майна мадпрацівників та хворих, а також вчинено 12 хуліганських дій.

Читайте також: В Україні перевірять наявність ліків у медзакладах

А відеофіксація дасть можливість багато що вирішити й розставити крапки над "і". Для дієвої системи відеоспостереження сумарно потрібно 400 тисяч гривень. Тому пропоную звернутися в бюджетну комісію, аби вони обговорили це питання та за результатами 9 місяців знайти кошти на цей проект", – закликав депутат.

Більшість депутатів облради підтримала ініціативу.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter