Волинські митники на посту Ягодин вилучили у громадянина автомобіль "PEUGEOT" вартістю понад 120 тисяч гривень.

Читайте також: Верховна Рада не проголосує за новий закон про "євробляхи"

Водій транспортного засобу в’їжджав в Україну з Республіки Польща "зеленим коридором" і заявив, що має  намір ввезти його в режимі "транзит". Для оформлення громадянин України подав документи, що посвідчували право власності литовської компанії на авто, а також довіреність за підписом керівника цієї компанії на право керування, − про повідомляється на сайті Волинської митниці ДФС.

Читайте також: Водій, який спричинив смертельну ДТП з автобусом Ковель-Київ, просить пом'якшення покарання

Перевірка автентичності поданих до митного контролю документів виявила, що зазначений автомобіль був знятий з реєстраційного обліку на території Литовської Республіки, а громадянин України не мав і не має ніякого відношення до компанії, що значилась її колишнім власником.

Волинська митниця ДФС роз’яснює, що у випадку, коли транспортний засіб не зареєстрований постійно у відповідних реєстраційних органах іноземної держави, громадянам дозволяється ввозити транспортні засоби особистого користування з метою транзиту через митну територію України за умови їх письмового декларування та внесення на рахунок органу доходів і зборів грошової застави. Розмір застави обчислюється як розмір митних платежів, що підлягають сплаті при ввезенні таких транспортних засобів на митну територію України з метою вільного обігу.

Читайте також: 300 українських туристів не можуть повернутись додому через відсутність палива для літака

Відтак, за порушення порядку проходження митного контролю, недекларування товару з метою уникнення його оподаткування митними платежами автомобіль тимчасово вилучено до рішення суду. Відповідно до ст.. 471, 472 Митного Кодексу України, дії громадянина тягнуть за собою відповідальність у вигляді штрафу у розмірі 100% вартості товару з його конфіскацією.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter