На Волині ОТГ матимуть інфраструктурної субвенції майже на 20 мільйонів більше, ніж торік. Про це повідомляє IA ZIK з посиланням на Офіс реформ Волинського РВ Асоціації міст України.

Читайте також: На Волині відбудуться вибори до ОТГ

Кабмін розподілив цьогорічну інфраструктурну субвенцію для 806 ОТГ України. Її обсяг становить 2,1 мільярда гривень, тож у середньому на одну ОТГ це 2,6 мільйона.

Що ж до 50 волинських ОТГ, то цьогоріч вони отримають 126,3 мільйона гривень і це на 19,9 мільйона більше, ніж торік, коли субвенцію надавалася 40 громадам.

Читайте також: Княгининівська ОТГ висунула Луцьку жорсткі вимоги щодо сміттєзвалища

Як розповів консультант з правових питань Валентин Малиновський, найсоліднішу "інфраструктурку" на Волині – 11,7 мільйона гривень – цьогоріч матиме найбільша громада в області – Любешівська селищна ОТГ, а найменшу – 856,6 тис. грн – Смолигівська сільська ОТГ Луцького району – найменша в області та одна з п’яти перших громад, що утворилися на Волині.

Серед районів найбільша сума цієї субвенції надійде до дев’яти ОТГ Луцького району – 17,4 млн грн, шести Ковельського – 13,1 млн, чотирьох Любомльського – 12,3 млн. Найменше отримають від держави на розвиток інфраструктури ОТГ Турійського і Рожищенського районів – усього по 2,2 мільйона. Як і в попередні роки, жодної копійки не буде для Горохівського району, де поки немає ОТГ за винятком Мар’янівської селищної ОТГ, де вибори відбудуться цьогоріч у червні, а інфраструктурну субвенцію вони отримають лише у 2020 р.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook