Податковою міліцією Волині ліквідовано діяльність міжрегіонального центру мінімізації платежів у бюджет з обігом понад 120 мільйонів гривень.

Читайте також: Неподалік Луцька жінка продавала квартири у недобудованому будинку та не сплатила майже 2,5 мільйона гривень податків

Про це повідомляє пресслужба ДФС у Волинській області.

Податковою міліцією Волині під процесуальним керівництвом Волинської обласної прокуратури, в рамках операції «Детінізація», ліквідовано міжрегіональний центр мінімізації платежів у бюджет (так званий «конвертаційний центр»).

В рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за ч.3 ст. 212 КК України встановлено, що фігуранти кримінального провадження, використовуючи реквізити підконтрольних СГД, забезпечували мінімізацію належних до сплати сум податків підприємствами реального сектору економіки, що користувалися послугами даного центру.

Так, зловмисники, здійснюючи придбання будівельних матеріалів у підприємств імпортерів, реалізовували вказану продукцію за необліковану готівку без декларування отриманих доходів. Разом з тим, фігуранти кримінального провадження укладали фіктивні договори щодо реалізації вказаних товарно-матеріальних цінностей на адресу ряду юридичних осіб, що дозволяло останнім значно зменшити податкове навантаження.

За надані такого роду послуги правопорушники отримували грошову винагороду в розмірі 8-12 відсотків від сум проведених операцій. При цьому, обсяг фінансових ресурсів, задіяних у функціонуванні центру мінімізації платежів у бюджет становить понад 120 мільйонів гривень.

Для припинення діяльності центру мінімізації платежів у бюджет проведено 5 санкціонованих обшуків на території м. Києва, Київської та Чернівецької областей. До проведення заходів був залучений особовий склад оперативного та слідчого управлінь ГУ ДФС у Волинській області, а також оперативні співробітники ГУ ДФС у Київській області.

Читайте також: Волинському податківцю, який "погорів" на хабарі, повідомили про підозру

Таким чином, за результатами санкціонованих обшуків, проведених в офісних приміщеннях та за адресами проживання фігурантів, вилучено фінансово-господарські документи стосовно придбання та реалізації підприємствами товарно-матеріальних цінностей; документи щодо оформлення імпорту на митну територію України продукції, яка в подальшому реалізовувалася за готівкові кошти; печатки підконтрольних СГД; кліше підписів службових осіб підприємств; електронні файли, що містять відомості стосовно зняття та передачі готівки, із зазначенням підприємств, сум коштів, дат передачі готівки та імен отримувачів, а також чорнові записи фігурантів кримінального провадження щодо надання готівки замовникам.

На даний час вживаються заходи, направлені на забезпечення відшкодування завданих державі збитків, оголошення підозр та притягнення винних осіб до відповідальності.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook