Українські шахти готують до закриття, про що свідчать документи, надіслані Міністру енергетики та захисту довкілля. 

Читайте також: Кабмін не виділить гроші на будівництво волинської шахти

Про це повідомляє БУГ.

"Листом від 28 січня 11:53 доручається до 28 січня 16:00 (чотири години) урядовцям підготувати доповідні, інформаційні, аналітичні матеріали", – написав у фейсбук голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

До публікації прикріплений відповідний лист. За результатами наради під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука від 27-го січня дали вказівку Міністру енергетики та захисту довкілля Олексію Оржелю підготувати доповідь стосовно ліквідації шахт та потурбуватися про майбутню роботу для звільнених шахтарів.

"Оржелю О.А. підготувати доповідь стосовно ліквідації шахт з урахуванням пропозицій та розрахунків Мінсоцполітики щодо можливого вивільнення шахтарів; Мінекономіки щодо фокусування звільнених шахтарів на навчання іншим професіям; Мінінфраструктури щодо залучення звільнених працівників до інфрастуркутних проєктів", – йдеться в документі.

Читайте також: "Щоб сховати кінці у воду": на Волині затопили шахту

Волинець зазначає, що ще минулого тижня під час презентації проєкту Концепції реформування вугільної галузі міністром енергетики, у Мінекоенерго не було ані конкретних пропозицій, ані чітких розрахунків.

"Тим більше за цей час не проводилося жодних консультацій на рівні гірновидобувних підприємств. То турборежим чи просто швидкісне виконання вказівок згори?", – пише голова профспілки.

За інсайдерською інформацією, готуватимуть до закриття 6 із 8 шахт Львівсько-Волинського вугільного басейну, в тому числі і нововолинські копальні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook