Волинський митник за 20 тисяч доларів хабаря пропустив поза митним контролем 15 тонн автомобільних запчастин. Про це журналістам стало відомо з ухвали Луцького міськрайонного суду. Головний державний інспектор пункту пропуску "Ягодин" оформив автомобільні запчастини як будівельну конструкцію. Як результат оборудки – державний бюджет втратив 900 тисяч гривень.

Читайте також: На волинському кордоні затримали фуру з контрабандою на 200 тисяч доларів

Про це йдеться у сюжеті ТРК "Аверс".

У кінці червня 2018 року СБУ України повідомляла, що відомство попередило контрабанду в країну автозапчастин на 200 тисяч доларів. Уже зараз прокуратура відкрила провадження проти головного інспектора волинського пункту пропуску "Ягодин", який, ймовірно, сприяв контрабанді. 

Як видно із судових ухвал, митник ПП "Ягодин", за подяку у 200 тисяч доларів, пропустив поза митним контролем автомобіль, який перевозив в Україну 15 тонн автозапчастин.

Інспектор митниці зробив митне оформлення товару, однак замість запчастин для автомобілів, у документи вписав, що всередині фури знаходиться збірна будівельна конструкція з чорних металів – вживана теплиця. 

Правоохоронці зупинили автомобіль неподалік від ПП "Ягодин" у селі Вишнів Любомльського району. Під час перевірки було виявлено, що в середині авто були запчастини вартістю майже 200 тисяч доларів. 

Читайте також: "У Польщі підтвердили корупційні схеми Кривіцького на Волинській митниці", – журналіст

21 червня прокуратура відкрила кримінальне провадження за статтями "Одержання неправомірної вигоди службовою особою" та "Ухилення від сплати податків".

Суд наклав арешт на 15 тонн автозапчастин. Однак, Апеляційний суд постановив скасувати ухвалу та негайно повернути вилучені запчастини власнику. Підозру митнику так і не оголосили, а держава втратила 900 тисяч гривень податків.

Детальніше дивіться в сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter