На Волині за зловживання владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам, а також прийняття пропозиції хабара, судитимуть головного державного інспектора відділу митного оформлення №2 митного поста "Ягодин" Волинської митниці ДФС.

Читайте також: Нова надприбуткова схема імпорту авто на Волинь викрита правоохоронцями

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Митник 27 грудня 2017 року, задля одержання неправомірної вигоди в розмірі 150 доларів США, здійснив протиправне митне оформлення п'яти транспортних засобів, забезпечивши своєму знайомому можливість не сплачувати передбачених законодавством обов’язкових митних платежів при їх тимчасовому ввезенні на територію України.

Протиправними діями головного державного інспектора державним інтересам спричинено тяжкі наслідки у виді ненадходження до бюджету податкових зборів та обов’язкових платежів під час митного оформлення транспортних засобів на суму понад 712 тис. грн.

Нині митника обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.2 ст.364, ч.1 ст.368 КК України, і невдовзі він постане перед судом.

Читайте також: Волинського митника судили через хабар у 20 тисяч доларів

Зауважимо, що його знайомого, який обіцяв надати йому неправомірну вигоду за митне оформлення транспортних засобів, уже засуджено. Вироком Любомльського районного суду він визнаний винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.1 ст.369 КК України, і йому призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 грн.).

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter