Апеляційний суд Харківської області обрав депутату міської ради Андрію Лесику запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту до 4 травня.

Читайте також: Волинянина-сепаратиста, який був соратником Медведчука, звільнили з-пiд варти

Про це Лесик написав на своїй сторінці у Facebook.

Лесика звинувачують відразу за кількома статтями КК – в посяганні на територіальну цілісність країни, а також в опорі працівникам правоохоронних органів і погрози або насильства в їх адресу, повідомляє "Realist".

Зазначимо, що 7 березня Київський райсуд Харкова відпустив його на поруки депутатів Верховної Ради Василя Німченка і Михайла Добкіна, проте прокуратура оскаржила дане рішення.

Сам Лесик заявив, що не згоден з призначеним запобіжним заходом і не здійснював інкримінованих йому діянь.

"Окремо повідомляю, що я не зберігаю, не зберігав і не збираюся в майбутньому зберігати будь-які заборонені речі! Пишу тому, що після сьогоднішнього рішення суду нічому більше не дивуюся і допускаю будь-які провокації проти мене", – написав депутат.

Нагадаємо, що 15 грудня 2017 року Лесик був затриманий співробітниками СБУ в Луганській області і доставлений до Київського районного суду Харкова для обрання запобіжного заходу.

Згодом в Харкові Апеляційний суд скоротив Лесику термін перебування під вартою.

Лесик є членом організації "Український вибір", очолюваної Віктором Медведчуком.

Свого часу він неодноразово виступав з проросійськими заявами на сесіях міськради, зокрема пропонував відновлювати економічні зв'язки з Росією і виступав проти відкриття в Харкові меморіалу воїнам, загиблим в АТО.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter