Військовослужбовцю строкової служби Артемові Григоренку, який з автоматом утік з військовї частини у Володимирі-Волинському, загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років.

Читайте також: Затримали волинського озброєного строковика, який втік з військової частини

Про це інформує прес-служба Державного бюро розслідувань.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням здійснює Військова прокуратура Волинського гарнізону Західного регіону України.

"Сьогодні, 20 квітня, завдяки вжитим заходам, слідчими теруправління ДБР, розташованого у Львові, спільно з військовим прокурором та представниками Рівненського зонального відділу Військової служби правопорядку, місцезнаходження солдата встановлено. Строковик перебував у селі Радовичі Турійського району Волинської області, що приблизно за 40 кілометрів від Володимира Волинського", – йдеться у повідомленні.

Вказаного військовослужбовця затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. При ньому виявлено зброю, з якою він покинув місце служби, а також боєприпаси та багнет-ніж.

Читате також: Назвали ймовірну причину втечі озброєного строковика з військової частини на Волині (відео) 

Причини свого вчинку військовослужбовець на даний час пояснити не може.

Слідчі теруправління ДБР, розташованого у Львові, повідомили військовослужбовцю про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.408 Кримінального кодексу України (дезертирство зі зброєю, вчинене в умовах особливого періоду).

Вирішується питання щодо обрання солдату запобіжного заходу.

У разі визнання військовослужбовця винним, йому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк до 10 років.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook