До кінця 2018 року планують відремонтувати інфекційну лікарню у Луцьку та відкрити оновлений перинатальний центр, будівництво якого розпочалося ще у 2000 році. 

Про це повідомив голова Волинської обласної ради Ігор Палиця під час ефіру на ТРК "Аверс" 4 квітня, передає Інформаційне агенство "Волинські новини".

Читайте також: "Медичні послуги повинні надаватись якісно у всіх мікрорайонах Луцька", - Ігор Поліщук

Зазначимо, що цього року заплановано здати в експлуатацію оновлену обласну інфекційну лікарню (кошторис – близько 43 мільйонів гривень).

"Це буде повністю оновлена будівля, з вентиляцією, так, як усе має бути в інфекційній лікарні. Також ми закупимо туди все необхідне обладнання. Ще ми зараз оснащуємо станцію переливання крові, купуємо обладнання в госпіталь для інвалідів війни, перекриваємо дах і робимо кухню в обласній психлікарні. Це все було в такому жахливому стані, що навіть важко уявити", – акцентував Ігор Палиця.

Водночас він висловив переконання, що через рік-два вдасться довести до ладу більшість стратегічних медичних закладів області.

"Що для людей найголовніше? Для молоді, маленьких дітей, старших осіб? Щоб був забезпечений належний рівень медицини, аби вони не переживали, що у випадку, коли щось станеться, їх вилікують. І профілактика. Це наше завдання, тому гроші спрямовуються і надалі будуть спрямовуватися на галузь охорони здоров’я", – сказав голова облради.

Також Ігор Палиця поділився, що йому вдалося досягти домовленостей із Кабміном та новим головою ОДА Олександром Савченком щодо виділення із державного бюджету коштів для забезпечення якісного надання медичних послуг на Волині.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter