Під скаргою на роботу землевпорядниці Світлани Шеремети, яка неодноразово заявляла про свою державницьку позицію та висловлювала недовіру управлінню Держгеокадастру у Волинській області, ставили підписи бійців АТО без їхнього відома, а звинувачення, наведені у скарзі, виявилися пустим звуком.

Нагадаємо, що 20 листопада інтернет-видання ВолиньPost опублікувало матеріал із гучною назвою: «На Волині в атовців претензії до землевпорядника. Кажуть, працювала довго і неякісно».

В статті мова йде про те, що Світлана Шеремета, заступник голови Асоціації землевпорядників Волині затягувала роботу із виготовленням технічної документації на земельні ділянки для атовців та ще й «здерла» з них 19 тисяч гривень, що ніби-то вдвічі перевищує середню вартість таких робіт по області. Дещо раніше відповідне звернення з’явилось і на сайті Держгеокадастру.

З цього приводу Світлана Шеремета зібрала прес-конференцію аби роз’яснити всі деталі ситуації.

Найперше земле впорядниця з’ясувала чому атовці, яким вона виготовляла технічну документацію на земельні ділянки написали на неї скаргу, адже вся робота була виконана якісно і у найкоротші терміни. Та виявилось, що жоден із атовець такої скарги не писав і не підписував, більше того хлопці вперше чують про таку ветеранську організацію як «Всеукраїнська спілка учасника бойових дій в АТО «Побратими України», що зареєстрована в Ужгороді, та не входять до її складу.

«Власне Юрій Степанюк, який підписав скаргу був дуже тісних стосунках з паном Поляковим та Оленою Ланевич, які мають до мене свою упереджену позицію, тому що я висловила недовіру на сесії обласної ради щодо їхнього керівництва. До цього часу жодних скарг на мене ні у Держгеокадастру, ні в одної спілки атовців не було», - розповідає Світлана Шеремета. 

Вона розповіла, що має заяви від цих осіб, датовані груднем 2016 року. Атовцям були видані земельні ділянки, вже у квітні-травні 2017 року надійшли позитивні висновки щодо роботи землевпорядника. Отже, роботи виконувалися у доволі короткі терміни. Також є підтверджуючі документи, квитанції про здійснення плати за послуги, і суми значно нижчі, ніж вказані у скарзі.

Світлана Шеремета має намір подавати заяву до суду, бо скаргу вважає відвертим наклепом окремої групи осіб і помсту за її позицію проти дерибану волинської землі.

ПЕТРО СОСНИЦЬКИЙ