За змову на закупівлі ДП СЛАП "Ратнеагроліс" пожежних автомобілів на півмільйона, Волинське обласне територіальне відділення (ОТВ) Антимонопольного комітету оштрафувало підприємців Миколу Клим'юка та Романа Барана.

Читайте також: АМКУ розслідує підняття цін на тюнери для телевізорів

Про це свідчить рішення тервідділення від 28 вересня, пишуть "Наші гроші".

Як з'ясувало ОТВ, обидва підприємці використовували одну ІР-адресу для того аби увійти до своїх особистих кабінетів на електронному майданчику "E-Tender". Вияснилось, що електронна адреса належить самому замовнику – ДП СЛАП "Ратнеагроліс". До того ж. як встановило ОТВ, під час підготовки тендерних пропозицій жоден з учасників не приїздив до замовника на підприємство.

Антимонопольники виявили, що конкурсні документи підприємців схожі за зовнішнім оформленням, структурою та змістом, що свідчить про обмін між ними інформацією під час підготовки пропозицій.

Читайте також: АМКУ дозволив "Розетці" купити "Prom.ua"

З’ясувалось, що станом на 16 серпня цього року Микола Клим’юк брав участь у 91 процедурі закупівлі, 90 з яких були неконкурентними. Замовником у всіх випадках виступало "Маневицьке лісове господарство", а предметом закупівель були послуги у сфері лісництва. Навряд чи цей підприємець мав намір перемогти у спірних торгах щодо поставки пожежного автомобіля, резюмували у тервідділенні.

Роман Баран отримав 20 тис. грн штрафу, а Микола Клим’юк – 10 тис. грн. Тепер вони не зможуть брати участь у конкурентних тендерах протягом трьох років.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter