Волинський скульптор-монументаліст, заслужений діяч мистецтв України Василь Рижук, який уже понад 20 років власним коштом заквітчує волинські дороги соняшниками та чорнобривцями, знову продовжує свою улюблену справу.

Читайте також: Волинському квіткарю хочуть присвоїти звання "Почесний громадянин Волині"

Пану Василю за всі ці довгі роки вдалося заквітчати близько 700 кілометрів автошляхів та тисячі клумб. Він переконаний, що глобальні зрушення починаються з маленьких справ. Тож соняшниками та чорнобривцями біля автотрас заохочує людей до змін у країні.

Сьогодні кореспонденту "Під Прицілом" пощасливилось зустріти Василя Рижука, який у яскравому комбінезоні взявся на свою клопітку працю, аби у липні місяці узбіччя волинських доріг рясно заквітчали.

"Це непроста робота. Спочатку я змушений підготувати ґрунт, потім посіяти квіти, підлити їх у спекотний період та й прополоти від бур’янів. І усе це я роблю самотужки. Рідко коли хтось зрозуміє мій задум та долучиться до роботи", – каже квіткар.

Щороку, як зазначив чоловік, він засіває чорнобривцями та соняшниками декілька десятків кілометрів доріг. Проте, скільки уже зробив цього року – тримає у секреті, адже боїться, аби ніхто не наробив шкоди та не зіпсував його роботу.

"Є дуже багато шкідників, які просто можуть зіпсувати мою клопітку працю і влітку ніякі квіти не зацвітуть. Все роблю по своїй можливості", – додає пан Василь.

Як розповів чоловік, за своєю професією він скульптор і це його наймасштабніший проєкт, який він назвав "квітучий прапор України".

"Для мене – це дуже важливий проєкт. Коли я його починав, то узбіччя дороги були у поганому стані, а зараз я бачу результат. Перш за все своєю працею я намагаюся підняти імідж нашої держави, розвивати українське квітникарство, про яке говоритимуть у цілому світі, а також – придаю естетичний вигляд узбіччям автомобільних доріг.

Читайте також: "Сонячні квіти": як волинянин прикрашає українські дороги (Відео)

Окрім того, чорнобривці та соняшники – це символи нашої країни, тому цей проєкт присвячується усім полеглим українським воїнам", – зазначає митець.

Пан Василь мріє про те, аби до нього долучися небайдужі люди по всій країні і своїми руками допомагал йому у цій нелегкій справі:

"Хто хоче долучайтесь. Разом ми зробимо нашу країну квітчастою та привабливою", – закликає Василь Рижук.

Сьогодні ми долучилися до клопіткої праці і разом із "Соняшним Чорнобривцем" посіяли квіти вздовж однієї із волинських автотрас. Будемо чекати, коли у липні зацвітуть чорнобривці та будуть радувати око усім проїжджим аж до морозів. Закликаємо і Вас зробити добру справу.

Вікторія Прийма

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook