Майстер, якого ще називають «волинським Фаберже», примудрився просвердлити у звичайному курячому яйці 33 тисячі отворів. І ще − майже 53 тисячі в яйці − гусячому. Анатолій Бойко встановив одразу два світових рекорди.

Читайте також: Волинське місто увійде до популярного туристичного маршруту (фото)

 Про це йдеться в ТСН.19.30.

Гусяче яйце наскрізь пронизане дірками – тут їх 52 тисячі 745. Найскладніше, розповідає майстер, наприкінці, коли просто не було за що його тримати. Іще важче було працювати над курячим яйцем. Воно менше та й шкаралупа набагато тонша. Використовував свердла діаметром у 15 десятих міліметра.

 «На гусячому можна маніпулювати, бо шкаралупа товща, можна під нахилом трошки брати свердло, а на курячому це не виходить, це рівно 90 градусів», − розповідає майстер.

І хоч як складно не було, на ньому він просвердлив більше тридцяти трьох тисяч дірок. І навіть зміг там вибити трипільські символи.

Як працював – бачила дружина. Каже, поки дійшов до рекорду, то зіпсував близько сотні свердел та десятки яєць. Але завжди був спокійний.

«Друге, третє тріснуло – вже майже до кінця дійшов – ну видихнув, пішов полежав, відпочив і далі пішов працювати», − розповідає Олена Бойко.

Відео Новини України: волинський майстер побив два рекорди світу з різьблення по яйцях

Уявіть собі звичайне куряче яйце. Так от майстер, якого ще називають «волинським Фаберже», примудрився просвердлити в такому 33 тисячі отворів. І ще − майже 53 тисячі в яйці гусячому. Анатолій Бойко встановив одразу два світових рекорди.

Читайте також: Волиняни встановили новий рекорд України

Роботи Анатолія Бойка унікальні. Його найближчий конкурент – майстер із Боснії. За даними реєстру рекордів Гіннеса, той просвердлив 14 тисяч отворів. Волинянин − майже в два з половиною рази більше. Усю складність і ювелірність робіт «волинського Фаберже» відчули представники національного реєстру рекордів, коли перераховували дірочки на шкаралупі.

«Відділ технічного забезпечення рекордів рахував ці отвори цілий тиждень, притому ми постійно ще й змінювали людей, щоб їх зір не втомлювався», − розповідає керівниця національного реєстру рекордів Лана Вєтрова.

Із яєчною шкаралупою майстер працює вже більше десяти років. Використовує курячі, гусячі, страусині і навіть перепелині яйця. Жодна його робота не повторюється. А їх уже більше семисот. Нині вони в музеях та приватних колекціях по всьому світу.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook