Сьогодні, 7 грудня, відбудуться вибори президента Волинської федерації футболу. За посаду будуть боротись два кандидати – Віталій Кварцяний та Ярослав Голинський.

Читайте також: Віталій Кварцяний розповів, що нікуди не поїде з Луцька і покритикував нудних коментаторів

Якщо ж Віталй Кварцяний є відомим тренером та футбольним менеджером, «батьком Волинського футболу», то Ярослав Голинський – «темна конячка». Прокурор не має ніякого відношення до футболу і спортивного життя краю.

Сам Ярослав Голинський відмовляється коментувати, за яких обставин і хто запропонував йому поборотись за крісло очільника обласного футболу. Він навіть раптово пішов у відпустку, коли про його наміри дізнався широкий загал.

У прокуратурі Волинської області також відмовились коментувати рішення Голинського, адже це нібито «ніяк не стосується роботи структури».

Є один цікавий факт з біографії прокурора. Кілька років тому він святкував Новий рік у компанії друзів у одному з елітних ресторанів Тернополя. Разом з ним тоді відпочивав син тодішнього голови Шевченківського райсуду Львова Юрій Донченко та ще кілька статусних молодиків. Компанія Голинського вступила у конфлікт з іншими гостями, які були в ресторані. В результаті цього розпочалась масова бійка. Звісно, винними визнали не друзів прокурора, а їхніх опонентів.

Сам Голинський зазначив, що не брав активної участі у бійці.

Однак, що все ж таки спонукає Голинського змінити прокурорське крісло на посаду голови футболу Волині?

Важливий момент: сьогодні Федерація футболу Волині змінить статус і стане громадською організацію. Тобто, у неї не буде державного фінансування і всі члени, включно з президентом, будуть працювати безоплатно, на громадських засадах.

Відзначимо, що у Голинського задекларована квартира в столиці, дві земельні ділянки у Київській області (отримані безоплатно), два автомобілі загальною вартістю близько 150 тис у.о. і грошові заощадження у сумі 70 тис.

До слова, представники прокуратури почали тиснути на делегатів установчих зборів, які мають обрати президента. Про це повідомив Віталій Кварцяний.

Голова Федерації футболу Волині змушений буде займатись головною командою ФК Волинь, дублем і академією клубу. Окрім цього, він має дбати про сотні футбольних шкіл області, одягати та возити на змаганнях юних футболістів. І все це без бюджетних коштів.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook