Книга – справжня скарбниця мудрості. Читаючи їх, ми збагачуємо свій внутрішній світ, словниковий запас, тим самим робимо себе набагато цікавішою людиною, як для самого себе, так і для оточуючих. Книги допомагають приймати правильні рішення в багатьох ситуаціях.

Читайте також: ТОП-5: депутат Волинської облради склав список улюблених книг

Сьогодні "Під Прицілом" опинився народний депутат з Волині Ігор Гузь, який поділився своїми улюбленими книгами та розповів, що вони для нього означають.

"Ніколи не біжу за якимось популярними тенденціями. Так склалося, що література, яку я читаю або історична, або пов’язана з політикою, або мотиваційна. Такі ж фільми я дивлюся. Не читаю поезії, фантастики. Мені цікаво те, що відбувалося, а не те, чого не було. Зараз дуже багато читаю книг про саморозвиток, біг і здорове харчування. 

Якщо говорити про особистий ТОП-5 моїх улюблених книг, то він такий:

1. Роберт Грін "48 законів влади".

Книга написана у такому, дещо макевіалістському стилі. З тих книг, до яких я час від часу повертаюся. У книзі описані сорок вісім повчальних законів влади, які стануть у нагоді кожному, хто прагне досягати вершин.

 



2. Володимир Федорін "Ґудбай, імперіє. Розмови з Кахою Бендукідзе".

Каха Бендукідзе – грузинський підприємець і політик, який у 2004 році на запрошення президента Грузії Михайла Саакашвілі зайняв пост міністра економіки в грузинському уряді. З 2004 по 2008 рік був державним міністром Грузії з координації економічних реформ, а з 2008 по 2009 рік очолював канцелярію уряду Грузії. Він тісно співпрацював з Україною протягом останніх місяців свого життя і намагався передати нам свій досвід проведення реформ у Грузії. Книга корисна в плані розуміння, чому грузинські реформи були успішними.

 

Читайте також: ТОП-5: перший заступник голови Волинської облради склав список улюблених книг

3. Хел Елрод "Магія ранку. Як перша година дня визначає ваш успіх".

Чоловік, який пережив аварію у 20 років, написав книжку про те, як ця подія змінила його підходи до початку робочого дня. Багато чого з цієї книги взяв на озброєння.

 

4. Лі Куан Ю "З третього світу в перший".

Лі Куан Ю – перший прем'єр-міністр Республіки Сінгапур, один із творців сінгапурського "економічного дива", був при владі близько тридцяти років. Спогади Лі Куана Ю у книзі охоплюють період з 1965 по 2000 рік. За роки управління державою він спромігся зробити свою країну однією з найбільш успішних в світі. Як саме це йому вдалося і описується в цій цікавій книжці.

 

Читайте також: Топ-5: нардеп з Волині поділилася улюбленими книгами

5. Девід Аллен "Як швидко привести справи в порядок: мистецтво продуктивності без стресу".

У житті нам катастрофічно не вистачає часу.  Для тих, хто хоче почати більше встигати і написана ця книга", – поділився нардеп.

 

Вікторія Прийма

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter