Зараз, коли кінематограф досяг майже вищої сходинки розвитку, з’являється безліч нових фільмів. Всі вони різні і в кожному з них свій сенс. Багато з них засновані на реальних подіях, з якими можна порівняти власне життя.

Читайте також: Волинський нардеп поділився улюбленими книгами

Сьогодні "Під Прицілом" опинився народний депутат з Волині Ігор Гузь, який поділився своїми улюблени фільмами.

"Ніколи не біжу за якимись популярними тенденціями. Так склалося, що література, яку я читаю або історична, або пов’язана з політикою, або мотиваційна. Такі ж фільми я дивлюся. Не читаю поезії, фантастики. Мені цікаво те, що відбувалося, а не те, чого не було. 

У рейтингу фільмів, які мені подобаються, перші місця займають серіали

1. "Картковий будинок" – дії серіалу відбуваються у Вашингтоні, де демократ з п'ятого виборчого округу Південної Кароліни та "Голова фракції більшості в парламенті" Френк Андервуд (Кевін Спейсі), після відмови йому у призначенні на посаду державного секретаря, вирішує помститися тим, хто зрадив його. 

2. "Бос"  американський телевізійний серіал в жанрі політичної драми. Автором ідеї серіалу є Фархад Сафінія, в головній ролі знявся Келсі Греммер.

Вони про політику і цим мені подобаються.

Мені подобається, що в Україні почали випускати якісне історичне кіно. У цьому списку, з того, що я вже бачив, на першому місці стоїть 

3. "Таємний щоденник Симона Петлюри"  сюжет стрічки охоплює період життя Симона Петлюри, головного отамана військ Української Народної Республіки і лідера Директорії УНР, коли той перебував в еміграції у Парижі, до того дня, коли Петлюру вбив Самуїл Шварцбард. Історія розповідає не лише про план знищення Петлюри, а й про останні дні його життя.


Хоча незабаром збираюся подивитися історичний бойовик "Король Данило" і, можливо, зміню свою думку про найкращий український фільм в цій категорії)

Якщо брати зарубіжний фільм такого плану, то це:

Читайте також: На Волині агітатори БПП прикриваються ім’ям нардепа

4. "Хоробре серце"  фільм, що розповідає про боротьбу Шотландії за незалежність проти англійського панування.


Думаю, майже всі його бачили і тут нема що коментувати.

Серед мотиваційних фільмів я на перше місце ставлю

5. "127 годин" – фільмі розповідається справжня історія альпініста Арона Ралстона, який у 2003 році пролежав у горах, придавлений валуном, майже п'ять днів, після чого, щоб звільнитися, сам собі ампутував руку.


У фільмі розповідається справжня історія альпініста, який провів в гірській ущелині майже шість днів після того, як його рука виявилася затиснута каменем. Коли невелика кількість води і їжі, яка у нього була з собою, закінчилася, він ампутував собі кисть, завдяки чому зміг вибратися з каньйону", – зазначив нардеп.

Вікторія Прийма

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook