Судові розбірки між Національним агентством з питань запобігання корупції та прокурором Волинської області Віктором Швидким після численних перевірок врешті-решт дійшли до завершення. Позов головного прокурора області про визнання протиправним рішення про повну перевірку його декларації за 2016 рік НАЗК після вивчення усіх доказів суд таки ухвалив.

Читайте також: У декларації прокурора Волинської області виявили кримінальні порушення

Нагадаємо, НАЗК підозрювали Віктора Швидкого у тому, що він не вніс до декларації усе своє майно, зокрема квартиру в Ужгороді, площа якої становить 84 квадратних метри, керуючись тим, що житлове приміщення належить його батькові. Натомість, агентство стверджувало, що квартира – власність самого прокурора. Адвокат Віктора Швидкого каже, що лише пізніше він отримав її від батька за договором дарування, як і зазначається у документах.

Читайте також: "Маленький олігарх" з Луцької міськради "кинув" іноземця на незавершену квартиру і гроші

Декларацію Віктора Швидкого за 2016 рік НАЗК вивчало майже рік, хоча згідно законодавства, мала б тривати не більше 90 діб.

Зазначимо, Віктор Швидкий за 2016 рік задекларував два автомобілі, кілька земельних ділянок, житловий будинок та квартиру вартістю 600 тисяч гривень, а на банківських рахунках він має майже 229 тисяч гривень та більше 35 тисяч доларів США. Усе це викликало у НАЗК сумнів та низку запитань – як держслужбовець спромігся придбати все це на офіційну зарплатню, тому агентство й подало на прокурора до суду. Та Луцький міськрайонний суд визнав рішення НАЗН протиправним.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":


Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook