Волинський педагог Сергій Недбайло ініціював звернення до міністра освіти і науки України Лілії Гриневич і Голови Верховної Ради України Андрія Парубія з вимогою встановлення на законодавчому рівні конкретного розміру доплати вчителям за престижність, незалежно від того, в якій громаді знаходиться навчальний заклад.

Читайте також: На Волині відкрили сучасний спорткомплекс (Фото)

Основним аргументом, що спонукав до прийняття такого рішення, стало встановлення різних відсотків доплати за престижність вчительської праці у різних населених пунктах, громадах, районах.

Читайте також: Волинські школярі отримали путівки до Буковеля як нагороду за особливі досягнення

"Тобто пару чиновників якоїсь ради, ОТГ чи депутатів будуть вирішувати чи в якомусь селі (селищі) виділяти на престижність чи ні. А в іншому селі (що за 10км) виділятимуть 20%, бо там інша ОТГ і є підприємства. Хоча рік тому вони були в одному районі і отримували однаково.То доки ми, педагоги, будемо залежати від того в якій ОТГ знаходиться наш навчальний закладі заздритимемо вчителям-сусідам, бо в них 20%, а в нас 5? Це створює напругу серед учителів, а впроваджувати освітню реформу потрібно з повною віддачею сил у дійсно почесній та потрібній праці педагога", – стверджує Сергій Недбайло.

Попередньо депутат зареєстрував відповідну петицію у мережі Інтернет, аби заручитися підтримкою якомога більшої кількості освітян.

Пропозицію укропівця під час засідання позачергової сесії депутати Іваничівської районної ради одноголосно підтримали.

"Згідно з частиною 4 статті 77 Бюджетного кодексу при затвердженні відповідних бюджетів, місцеві ради мають передбачати видатки, необхідні для першочергового забезпечення потреби в коштах на оплату праці працівників освіти відповідно до встановлених законодавством умов оплати праці. У різних регіонах, об’єднаних територіальних громадах, населених пунктах різні відсотки доплати за престижність вчительської праці. І часто вчителі, які ввійшли в новостворені громади, отримують меншу доплату, ніж ті їхні колеги, які залишились в районі. Тому пропонуємо закріпити на законодавчому рівні фіксований розмір  доплати за престижність вчителям, незалежно від того, в якій громаді знаходиться даний навчальний заклад", – йдеться у зверненні іваничівців до високопосадовців.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter