Підприємство "Волиньторф" зацікавило інвесторів з Німеччини. Іноземні фахівці високо оцінюють рівень і перспективи держпідприємства, в той час як влада перешкоджає його роботі, інформує ТРК Аверс.

Читайте також: На Волині горить більше 50 гектарів торфовищ, які ОДА не дала розробляти підприємству (фото)

Проблема в тому, що "Волиньторф" має щороку отримувати дозвіл на розробку ділянок багатих торфом. Втім Волинська обласна державна адміністрація необхідних документів не надає. Справа в тому, що ласе підприємство давно знаходиться у сфері інтересів деяких "бізнесменів" і стоїть у списку на приватизацію.

Читайте також: Депутати облради просять не приватизовувати "Волиньторф"

Відзначимо, що кожна фінансово-промислова група, приходячи до влади, намагається приватизувати якомога більше підприємств, аби наростити власні прибутки. Тому не дивно, що "Волиньторф" і партнерські торфозаводи вже 10 років не можуть отримати дозволів на видобуток копалин.

Представник посольства Німеччини в Україні Герман Інтеман зауважив, що влада має підтримувати підприємство, а не перешкоджати його роботі. Він додає, що екологічні інтереси держави і бізнесу необхідно поєднати і знайти спільне рішення для подальшої роботи та розвитку торфозаводів.

Наразі ж майбутнє "Волиньторфу" виглядає далеко не райдужно, адже запаси торфу практично вичерпані, а на видобуток сировини досі не надала дозвіл Волинська ОДА. Така ситуація може вже найближчим часом призвети до великого скорочення штату працівників підприємтва, аж до 100 чоловік. Сам завод може зупинитись і перейти у руки зацікавлених провладних "бізнесменів" за символічну суму грошей.

Детальніше у сюжеті:

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter