Міграційна служба України у Волинській області попереджає про можливе шахрайство під час виготовлення біометричних паспортів. Це пов’язано з тим, що ажіотажний попит на паспорт громадянина України для виїзду за кордон та затримка їх видачі створили умови для шахраїв й ділків, які намагаються заробити на виготовленні цих  документів.

Читайте також: Жінка організувала експрес-видачу біометричних паспортів у Києві

Про це повідомляє прес-центр відомства у Facebook.

Міграційна служба всіма доступними засобами (медіа, сайт, фейсбук, оголошення на стендах тощо) попереджає громадян про можливі затримки та спільно з Поліграфкомбінатом "Україна" намагається йти на зустріч всім без винятку громадянам, які звертаються із клопотаннями про пришвидшення виготовлення паспортів. 

Однак, в мережі Інтернет можна знайти безліч оголошень про послуги з "прискорення" оформлення закордонного паспорта, або ж з його оформлення навіть без присутності заявника.

Оформлення закордонного паспорта без присутності заявника є неможливим, оскільки під час подання заяви здійснюється фотографування особи та сканування відбитків пальців рук. 

За будь-яких обставин громадянам в жодному разі не слід користуватися послугами будь-яких посередників, паспорт (як закордонний, так і ID-картку) можна оформити винятково в одній з трьох установ – підрозділ міграційної служби, центр надання адміністративних послуг або паспортний сервіс.

Читайте також: Біометричний паспорт можна отримати у 42 населених пунктах України

Вартість оформлення біометричного закордонного паспорта залежить від обраного терміну його оформлення. Зазвичай заяви на оформлення біометричних закордонних паспортів розглядаються до 20 робочих днів. У такому випадку його вартість становитиме 557 грн 32 копійки.

Термін оформлення закордонного паспорта за заявою особи, яка його оформлює, може бути скорочений до 7 робочих днів. У такому разі вартість закордонного паспорта становитиме 810 грн 32 копійки.

Сплатити адміністративний збір за оформлення закордонного паспорта можна у банківському відділенні у терміналах у відділеннях Державної адміністративної служби або центрах надання адміністративних послугта за допомогою банківської платіжної системи.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter