За даними УкрГідрометцентру, внаслідок вторгнення холодного арктичного повітря з півночі Європи в Україні очікується зниження нічної температури.

Читайте також: Застуда і грип: які напої зцілюють, а які – ослаблюють організм

26-27 лютого температура вночі 14-20° морозу, у Волинській, Львівській, Тернопільській, Рівненській, Житомирській, Київській, Черкаській, Чернігівській, Сумській, Полтавській та Харківській областях місцями до 25° морозу, повідомляє прес-служба ГУ ДСНС у Волинській області.

З огляду на ситуацію рятувальники закликають волинян бути обережними. При несприятливих погодних умовах найкращим виходом із ситуації буде відмова від поїздки чи виходу на вулицю. Однак, якщо ж є необхідність перебування на вулиці, потрібно зробити все можливе аби вберегти себе від небезпек.

Від низької температури найчастіше страждають кінцівці рук і ніг, ніс, вуха та обличчя. Сприяють цьому надмірне вживання алкоголю, перевтома, тісний і вологий одяг, взуття. Фахівці не рекомендують довго перебувати на вулиці, а також курити на морозі. Якщо шкіра побіліла чи посиніла, з’явилися пухирі – обов’язково потрібно звернутися до медичного закладу. Пам’ятайте, якщо ви змерзли то не стійте на вулиці, чекаючи транспорт, краще зайдіть у будь-яке приміщення, на заправку, придорожнє кафе, готель, магазин тощо.

Щоб уберегти здоров’я дітей, необхідно тепло їх одягати, давати вітаміни та без крайньої необхідності не відпускати на вулицю.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter