Розпочати повну обов’язкову обсервацію в області вирішили на виконання рішення Державної комісії питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та постанови Кабінету Міністрів України №262, у якій прописаний порядок проведення обсервування.

Читайте також: На Волині водій "швидкої" захворів на коронавірус

Про це інформує Волинська ОДА.

Як відзначив сьогодні, 14 квітня 2020 року, міністр розвитку громад та територій України, заступник голови Державної комісії з питань ТЕБ та НС Олексій Чернишов, Україна, на жаль, лише на початку епідемії, адже прогнози розвитку і поширення інфекції у квітні – невтішні. Відтак, на сьогодні найголовніше завдання – мінімізація контактів з людьми, котрі прибувають з інших країн, а також дотримання карантину.

"Обсервація – один із вимушених кроків, аби почати говорити про послаблення карантинних заходів, починаючи вже з травня", – зазначив Олексій Чернишов.

В режимі відеоселектору участь у засіданні, що відбулося сьогодні, 14 квітня 2020 року, взяв й голова облдержадміністрації Юрій Погуляйко.

Читайте також: Коли в Україні закінчиться карантин: відповідь МОЗ (відео)

Тож по завершенню засідання державної комісії, регіональна комісія з питань ТЕБ та НС прийняла відповідне рішення щодо Волинської області.

Так, від сьогодні, 14 квітня, усі громадяни, які перетинатимуть кордон на пункті пропуску "Ягодин", повинні підписати згоду, після чого у супроводі поліції для усіх організують доїзд до місць обсервації.

Позаяк найбільше навантаження припадає на прикордонні області, в тому числі і Волинську, то Державна комісія ТЕБ та НС до цього процесу долучила суміжні області, які допомагатимуть з обсервацією. Зокрема, надаватимуть транспорт та додаткові місця для обсервації.

Також слід зазначити, що на обсервацію громадян з Державного резервного фонду передбачені кошти, які надійдуть в місцеві бюджети.

Нагадаємо, станом на 10.00 14 квітня на Волині зареєстровано 80 підтверджениих випадків  COVID-19, в тому числі 3 летальних. Одужало 3 особи.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook