Випускниця однієї із гімназій Волині склала зовнішнє незалежне оцінювання з німецької мови на 200 балів.

Читайте також: Гордість краю: на Волині 15 випускників склали ЗНО на максимальний бал (відео)

Сертифікаційна робота з німецької мови налічувала 59 завдань різних форм та складалась із чотирьох частин: "Розуміння мови на слух (аудіювання)" (16 завдань), "Читання" (22 завдання), "Використання мови" (20 завдань) і "Письмо" (одне завдання відкритої форми з розгорнутою відповіддю).

Учениця Нововолинської гімназії Марія Бусько успішно вирішила усі ці завдання та отримала найвищу кількість балів за результатами оцінювання, повідомляє Нововолинськ.com.ua.

Дівчина розповідає, що на такий результат навіть не сподівалася, проте була впевнена у своїх силах.

"Після того, як я відповіла на запитання, взялася перевіряти відповіді, які оприлюднили в інтернеті. Я перевірила все двічі і зрозуміла, що на тестах набрала максимальну кількість балів. Оскільки завдання, які передбачають розгорнуту відповідь, перевіряє людина, то я була впевнена, що тут буде присутній людський фактор і максимуму я не наберу. Проте, очікувала, що матиму понад 195 балів", – розповіла Марія.

Читайте також: Скандал у ліцеї на Волині: директор не впускає випускників на урочисту лінійку

Тепер колишня гімназистка обирає вуз, у який вступатиме, адже із хорошими результатами з усіх предметів ЗНО Марія матиме високий рейтинг і зможе скласти гідну конкуренцію вступникам провідних закладів вищої освіти України.

Проте випускниця запевняє, що вивчатиме німецьку філологію, адже саме ця іноземна мова полюбилася ще з кінця 5-го класу. Рушійною силою стала викладачка німецької, яка зуміла зацікавити дівчину своїм творчим підходом до підготовки уроків.

У тому, що дівчина досягне успіху впевнена її класна керівничка та вчителька історії Валентина Дацюк. Вона запевняє, що її вихованка володіє достатньою базою знань з усіх шкільних предметів, адже є медалісткою. На думку педагога, наявність хорошої бази загальних знань є показником ерудиції школярів.

Читайте також: Дочка волинської держслужбовиці вчиться у найдорожчому виші світу у Катарі

Зауважимо, гімназія щороку показує високі результати в освітянській сфері і регулярно працює на їх покращення.

За словами директора навчального закладу Людмили Шиян, протягом 11-річної історії проведення у місті ЗНО учні гімназії показують ідеальний результат уже вп’яте.

"Я вважаю, що наші учні досить непогано здають ЗНО.  Ми дуже тішимося Марією Бусько та її успіхами. До того ж, у 2010 та 2015 роках гімназисти набрали максимум у ЗНО із математики, у 2014 – із хімії та біології. Цього року 200  балів учениця отримала з німецької мови", – розповідає директор гімназії Людмила Шиян.

Очільник навчального закладу наголосила на тому, що такі високі результати її вихованці досягли завдяки кропіткій праці.

Марія Бусько додає, що без допомоги навчального закладу, його працівників, наставників, батьків та Бога такого результату точно б не досягла.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook