Повідомили, з кількома людьми контактувала померла від коронавірусної інфекції жителька Маневицького району.

Читайте також: На Волині у райвідділку поліції майже 30 правоохоронців інфіковані COVID-19

З померлою жінкою в КП "Волинська обласна психіатрична лікарня" контактувало близько 50 людей. З них – 25 пацієнтів відділення, куди її госпіталізували, і стільки ж медпрацівників. Нині медики відділення працюють в штатному режимі, посилили запобіжні заходи, повідомляє Суспільне.

Заступниця голови Волинської ОДА Тетяна Щербак розповіла, що жінці було 49 років, з села Яблунька Маневицького району. Померла в психіатричній лікарні в Олиці. Поступила туди 23 квітня пізно ввечері. З 24 квітня почала лікування. Був діагностований коронавірус, вона, на жаль, померла. Чому вона була в Олиці, тому що вона мала психічні розлади і довгий час спостерігалася саме в цій лікарні.

Читайте також: Нововиявлені хворі коронавірусом на Волині – працівники водоканалу

Виконувачка обов’язків директора Волинської психіатричної лікарні Луцька Людмила Юрко прокоментувала ситуацію телефоном.

"Жінку госпіталізували у важкому психічному стані без ознак респіраторних захворювань. Поступила вона без ознак будь-якої соматичної патології. Температура вимірювалась, її слухали, її дивилися. Ніяких змін у неї не було. 28-го квітня ввечері в неї з’явилась невисока температура. Призначили консультацію гінеколога і інфекціоніста. Це було 1-го травня. Інфекціоніст запропонувала зробити тести. Ми зробили експрес-тест. Він був негативним. Зробили ПЛР-тест. В неділю жінці стало краще. А десь з третьої години дня почала різко рости температура. Тоді ми поставили питання принципово про перевід. Швидка допомога просто не встигла приїхати."

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook