Волинянка у забороненій мережі "Вконтакте" закликала до насильницької зміни та повалення конституційного ладу. А також жінка розміщувала тести, в яких зневажає українців, насміхається над їхніми патріотичними почуттями, ображає їхню національну честь та гідність. 

Читайте також: "Будуть перебувати на обліку в поліції": українців попереджають про покарання за користування "Вконтакте"

Під час досудового розслідування прокурор Волинської обласної прокуратури та обвинувачена підписали 30 червня 2020 року угоду про визнання винуватості у кримінальному провадженні. Про це йдеться у вироку суду від 24 вересня. 

Суд визнав жінку винною у вчиненні злочинів за ч. 2 ст. 109, ч. 2 ст. 161 КК України (розповсюдження матеріалів із закликами до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу в Україні та вчинення нею дій, спрямованих на розпалювання національної ворожнечі). Їй призначено покарання у виді штрафу в розмірі однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17 тисяч гривень, без конфіскації майна та без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Читайте також: "ВКонтакте" в Україні: у РНБО прокоментували причину відновлення роботи соцмережі та попередили про небезпеку

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook