Волиняни висловили обурення щодо закликів луцького журналіста Юрія Ричука винищувати собак. Редактор Волинь24 та неформальний куратор кількох ЗМІ (Волинь24, Район.ua, Таблоїд Волині та ін.), які належать скандальному бізнесмену Володимиру Пащенку, у Facebook своєю жорсткою позицією викликав бурю критики у людей.

Читайте також: Лучани висміяли горе-експерта за висновок про вкрадені кондукторами 5 млн грн

"Особисто я – за фізичне винищення бродячих собак. Так, негуманно. Але якщо мова йде про безпеку людей – я за такі методи", – написав Ричук у соцмережі до статті під гучною назвою "Бродячі пси пошматували людей під церквою у Нововолинську", яка вийшла на сайті "Волинь24".

"Є така проблема, але знищити фізично це найлегше! Що зробив для того Юрій, щоб вирішити цю проблему хочаб трішки? Закинув пост про ліквідацію? До речі, за заклики до вбивства собак можна і загриміти. Незнання законів,не звільняє від відповідальності, гарного дня;)" – відзначає Maks Ciruk.

"Юрій Ричук, моралізаторство – це те, що ти ще живий, бо не було б моралі, не було би людства взагалі, спочатку собаку заб'ють, потім твою дитину, а потім і тебе самого", – пише Alex Fargo.

"Автор – мудак обмежений. Знищуйте міських собак. Хай на їх місце прийдуть сільські і залишені в лісах, зі сказом. І обов'язково хай прийдуть до автора", – обурюється Наталія Гнітецька.

Читайте також: Волинський медіамагнат продовжує виконувати замовлення олігарха Івахіва з дискредитації Тетяни Єремеєвої

"Я б краще людей таких ліквідувала, що спочатку беруть погратися, а потім викидають на вулицю, де інші підкидають ногами, тварина не винна що в неї доля скитатися по вулицях, і ще раз уточню що із за людей. Самі люди ідучи по вулицях ганяють собак , навіть якщо ті нікого не чіпають, кидають каміння, палкою можуть зарядити.

Не раз бачила такі ситуації, не раз сварилася з такими людьми, і чесно скажу хотілося взяти того камня чи палку і зарядити в ту людську пику.

Тому перш ніж брати тварину у сім'ю треба добре подумати чи зможете ви її утримувати, це не іграшка, в тварин теж є душа і вони вміють любити. І ці бездомні тварини набагато вдячні ніж більшість людей", – пише Юлія Мірчук.

"Показуйте дітям хороші приклади, як до братів наших менших потрібно ставитися! А не пропагандуєте насильство! Все починається з маленького, а потім дивуємся, звідки то маньяки беруться! Вийдіть на двір з дитиною, погодуйте безпритульного песика, з вас корона не впаде,а для дитини буде хороший приклад і задоволення!" – пропонує Тетяна Харльонок.

Читайте також: Популярний медіа-ресурс Пащенка зазнав краху

"Юрій Ричук, так де фото пошматованих людей? Через яких ти закликаєш знищувати собак? Де фото тієї нещасної пошматованої тітоньки, яка йшла на службу до монастиря, Боженці помолитися і її собаки розшматували?" – запитує Віктор Коляда.

"Ви Господь Бог, що вирішуєте, якій тварині жити? Якщо тварину не спровокувати, то нікого не зачепить. Вона нападає, якщо бачить загрозу", – пише Наташа Теребенец.

Окрім того, користувачі помітили, що дописи Юрія Ричука у Facebook здебільшого мають провокативний, "жовтий" характер.

Читайте також: Перевірка "джинсою": хто і які "чесні" волинські ЗМІ порушують закон?

"Він гроші на цьому заробляє. Чим більше коментів, тим вища показовість новини. Тому й текстівку до новини таку написав, щоб ми тут гризлись, а сам заробляє", –зазначає Наташа Теребенець.

"Здається мені, що якраз особистої думки автор немає. Всі закинуті ним статті починаються з провокації, аби рейтинг зробити. А по тому, особисто я, як модератор наш луцьк, наприклад буду дуже за блокування таких закидонів у групу. Бо вважаю, що інформації в них нуль, а крику багато. Вже набридло. Але в групі Волинь є свої модератори, може теж скажуть своє слово", – пише Світлана Сасюк.

"А можна подавати в суд на журналістів, які публікують отакі заголовки?!
Можна подавати в суд на людей, які викидають на вулицю собак? Можна подавати в суд на журналістів, які на загалі вимагають фізичної розправи над тваринами?!

І так... Чому тварини на вулиці?! Бо їх туди викинули ЛЮДИ! тварини дезорієнтовані, у постійному стресі, у постійному пошуку їжі, у постійній бойовій готовності до нападів інших тварин, та до нападів тих же ЛЮДЕЙ! Чому люди винять усіх, окрім себе?!

Чи можна вимагати фізичної розправи над людиною, яка викинула того пса на вулицю? чи то карається законом?

Щось не так з людьми чи щось не так з тваринами? Де ПОШМАТОВАНІ ЛЮДИ, що зазначаються в заголовку? У статті є люди з укусами", – справедливо зауважила Lucia Montanelli.

"Кароче, Ричук круто підняв перегляди. Сподіваюся, насправді він так не думає. Бо чого він вчить свого сина і доньку? Що тварин можна вбивати? Оксана Ричук, що насправді?" – запитує Iryna Ostrovska-Kots.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter