Волиняни Марія Повх, Юрій Вандюк, Андрій Рибачок та Віталій Цуркан перемогли на чемпіонаті України з веслування на байдарках і каное, який відбувся 11-15 липня у Дніпрі. 

Читайте також: На Любешівщині спортивний клуб "Воїн" відкрив для школярів ще один спортзал

Про це розповів директор Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності Андрій Авраменко, пише Інформаційне агентство Волинські Новини.

Так, студентка Академії рекреаційних технологій та права Марія Повх виборола золото на олімпійських дистанціях в "одиночці", а також у "двійці".

Студент СНУ Юрій Вандюк та студент Академії рекреаційних технологій та права Андрій Рибачок перемогли у "двійці" на дистанції 1000 метрів. Варто зазначити, що волиняни здолали бронзових призерів Олімпійських ігор в Ріо Дмитра Янчука і Тараса Міщука. До того ж, двоє волинян у складі каное-четвірки вибороли золото на дистанції 500 метрів.

Окрім того, у змаганнях байдарочників в складі четвірки на дистанції 500 метрів перемогу здобув волинянин Віталій Цуркан.

Зокрема, волиняни здобули ліцензії на участь в чемпіонаті світу, який пройде в серпні цього року у Португалії.

Читайте також: На Волині відбудуться змагання з крос-триатлону

"Волинь знаходиться серед лідерів фінансування галузі спорту. Федерація каное Волинської області дякує за допомогу в розвитку цього виду спорту та підтримці спортсменів Модерн-Експо, Волинській обласній раді та Луцькій міській раді, яка за цієї каденції започаткувала гарну річ – фінансову підтримку громадських організацій з олімпійських видів спорту, що дало можливість розвивати веслування, важку та легку атлетику, а також бокс та велоспорт", – зазначив Андрій Авраменко.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter