З волинянина хочуть стягнути 100 тисяч збитків за зрубані дерева.

Читайте також: На Волині трактор перевозив сумнівну деревину

Про це інформує прес-служба прокуратури Волині.

За касаційною скаргою прокуратури Волинської області Верховний Суд скасував рішення Любомльського районного суду від 29 грудня 2016 року, яким частково задоволено позов Ковельської місцевої прокуратури в інтересах Ладинської сільської ради Любомльського району про стягнення з громадянина шкоди, заподіяної незаконною порубкою лісу.

У березні 2016 року мешканець Любомльщини незаконно зрубав 34 дерева на території Мосирського лісництва Державного підприємства "Любомльське лісове господарство", за що його притягнули до адміністративної відповідальності.

Читайте також: Волинянин перевозив бусом деревину без документів (Фото)

Водночас 108 тис. грн шкоди, завданої незаконною порубкою лісу, чоловік не сплатив. У справу втрутилася Ковельська місцева прокуратура, звернувшись до суду з позовом про стягнення з громадянина до бюджету цієї суми.

Рішенням Любомльського районного суду, залишеним без змін ухвалою Апеляційного суду Волинської області від 10 березня 2017 року, позов прокурора задоволено частково та стягнуто з громадянина лише 10 тис. грн шкоди, заданої незаконною рубкою 10 дерев.

У задоволенні позовних вимог про стягнення решти коштів суд відмовив із мотивів недоведеності вини чоловіка. Не погоджуючись із цими рішеннями судів, прокуратура області у квітні 2017 року подала касаційну скаргу, за результатами розгляду якої рішення судів першої та апеляційної інстанції скасовано, справу передано на новий судовий розгляд до Любомльського районного суду.

Верховний Суд констатував, що поза увагою судів першої та апеляційної інстанції залишився той факт, що обов’язок доведення невинуватості особи у справах про відшкодування шкоди, завданої лісу, покладається саме на правопорушника, який і повинен довести, що шкоду завдано не з його вини.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook