Волинянин Віктор Гуменчук, якого на очах в його маленької доньки та дружини побили інспектори патрульної поліції, вимагатиме для них суворого покарання, адже, з його слів, саме вони спричинили інцидент з бійкою та діяли не в межах власних повноважень та законодавства.

Читайте також: Волинські патрульні на очах у дитини побили водія, який з ними посперечався

Про це йшлося 23 березня під час судового засідання у Любомльському районному суді, повідомляє ІА "Волинські новини".

Нагадаємо, що на АЗС "ОККО", яка знаходиться у місті Любомль, патрульні зупинили водія, а згодом, після словесного конфлікту, побили його на очах у дитини. Водій дорікнув в порушенні процедури оформлення адмінматеріалів, на це поліцейський відповів хамством, почав плутатися в законах і нахабно світити в камеру.

Віктора Гуменчука звинувачують в тому, що 26 лютого 2018 року о 21 годині 20 хвилин він вчинив хуліганські дії, висловлювався нецензурною лайкою, погрожував працівникам поліції, шарпаючи їх за формений одяг, та не реагував на їхні зауваження.

Як повідомив суду Віктор Гуменчук, на заправці ОККО на трасі Київ-Ковель-Ягодин, куди він під’їхав на автомобілі разом з дружиною та малолітньою донькою, до нього підійшов працівник поліції та попросив пред’явити водійське посвідчення. Зі слів патрульних, дитина їхала без спеціального крісла на передньому сидінні транспортного засобу.

Проте, Гуменчук відмовився пред'являти своє посвідчення, адже вважав, що звинувачення були безпідставні.

"Хоч я мав право не надавати йому документи, але я надав йому закордонний паспорт. Інспектор взяв паспорт і пішов до свого автомобіля, де, як виявилося згодом, він склав на мене постанову.

Згодом він підійшов до автомобіля і показав мені винесену постанову, хоча мені ніхто не пояснив моїх прав, не була надана можливість залучити адвоката, не допитали свідків, також в мене не відбирали письмове пояснення. Коли я відмовився його підписати, працівник самовільно відчинив двері мого автомобіля і почав мене з нього витягати, оскільки хотів обшукати мій автомобіль. Втім, я не дозволив їм цього зробити, адже вони не мали на це права. Вони витягнули мене з машини, шарпали за плечі, використовували проти мене спецзасооби, наносили удари, зокрема били ліхтариком по обличчю", – зазначає Віктор Гуменчук.

"Вони застосовували до мене балончик, я практично нічого не бачив. Дружина викликала швидку, яка приїхала через 40 хвилин, я мусив чекати на холоді, оскільки в теплі в мене все пекло", – пригадав обвинувачений.

Суддя Алла Гайдук зачитала постанову, складену інспектором Управління патрульної поліції Києва Анатолієм Денискіним, у якій йдеться, що на передньому сидінні автомобіля дитина перебувала без спеціального крісла. Також зазначено, що Гуменчук поставив свій підпис і отримував копію постанови.

Як повідомив Віктор Гуменчук, він оскаржував цю постанову в Любомльському районному суді, тож остаточного рішення ній немає.

У коментарі ІА "Волинські Новини" обвинувачений Віктор Гуменчук розповів, що вимагатиме для інспекторів покарання, адже вони діяли не в межах законодавства.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitte