Волинянин, віровчення якого не допускає користування зброєю, проходитиме альтернативну (невійськову) службу. Про це йдеться на сайті Ратнівської райдержадміністрації.

Читайте також: Зеленський присвоїв нове почесне найменування волинській 14-ій бригаді (фото)

У вівторок, 15 жовтня, заступник голови райдержадміністрації Сергій Матвійчук провів засідання робочої групи у справах альтернативної (невійськової) служби. 

На засіданні комісії розглянуто звернення щодо направлення на альтернативну (невійськову) службу жителя с. Гута, який має певні релігійні переконання і належать до переліку релігійних організацій, віровчення якої не допускає прийняття присяги та користування зброєю.

На підставі оперативного моніторингу вільних робочих місць в державних і комунальних підприємствах та позитивного висновку призовної комісії, яка визнала громадянина придатними до військової служби, робочою групою прийнято рішення направити його на одне з підприємств для проходження альтернативної (невійськової) служби.

Читайте також: Челендж в бронежилетах: волинські гвардійці прийняли виклик від колег з Дніпра

Право на альтернативну службу мають громадяни України, якщо виконання військового обов’язку суперечить їхнім релігійним переконанням і належать до діючих згідно з законодавством України релігійних організацій, віровчення яких не допускає користування зброєю.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook