Мешканцю Ковеля, який розгулював із "зброєю", погрожував та вимагав гроші, призначили стаціонарну психіатричну експертизу.

Читайте також: У школі на Волині чоловік зі зброєю погрожував вчителям

Про це повідомляє Район.Ковель.

Нагадаємо, вранці 1 листопада 47-річний чоловік зайшов до ліцею № 7 і в учительській погрожував освітянам сувенірною пляшкою, яка схожа на пістолет Макарова, вимагаючи у них гроші.Перелякані вчителі переконували, що грошей у них немає. Після цього грабіжник залишив приміщення, а працівники закладу освіти викликали поліцію.

Поліцейські оперативно затримали зловмисника. Виявилося, що він мешкає неподалік ліцею, проблем із законом раніше не мав, неодружений, з вищою освітою, ніде не працює. Свої дії пояснив тим, що таким "оригінальним" способом хотів познайомитися з дівчиною. У його будинку під час обшуку правоохоронці знайшли сувенірну пляшку з-під горілки у вигляді пістолета, якою той погрожував учителям.

Читайте також: Били та ставили на коліна: на Волині компанія молодиків знущалась з дівчини

Ухвалою суду чоловіка взяли під варту на два місяці. Його підозрюють у нападі з метою заволодіння чужим майном, поєднаного з погрозою застосування насильства небезпечного для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу (розбій), тобто у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 187 КК України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Згідно з висновком судово-психіатричного експерта від 19 листопада 2019 року, у підозрюваного, адвокатом якого є колишній процесуальний прокурор, виявили "непритаманну його вікові та освіті особистісну інфантильність, елементи паралогічності в мисленні, емоційну парадоксальність, некритичність до власного стану та скоєного". В той же час матір будь-які психічні відхилення у свого сина заперечує.

У зв’язку зі складністю клінічної картини слідчий поліції звернувся до Ковельського міськрайонного суду з проханням помістити заарештованого до психіатричного закладу для проведення стаціонарної психіатричної експертизи з метою вирішення питання про його осудність. 

Суд задовольнив дане клопотання, направивши ковельчанина до Львівської обласної державної клінічної психіатричної лікарні.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook