Під час засідання круглого столу щодо обговорення проекту рішення виконкому "Про погодження положення про порядок здійснення контролю оплати (реєстрації) проїзду у міському пасажирському транспорті загального користування м. Луцька" 2 жовтня, перевізники заявили, що вартість проїзду у маршрутних таксі необхідно підняти до семи гривень.

Читайте також: У Луцьку перевізники мають намір підняти вартість проїзду до 7 гривень

Присутні під час круглого столу перевізники заявили, що працюють собі у збиток. З їх слів, проїзд у маршрутних таксі Луцька потрібно підвищити як мінімум до столичного рівня – семи гривень.

Нагадаємо, що у травні 2018 року вартість проїзду у маршрутних таксі Луцька підвищилась із 4 до 5 гривень. У свою чергу, перевізники пообіцяли покращити умови перевезення, але дотепер ніхто цього так і не зробив. Тож зараз вони вимагають підвищити вартість проїзду до столичного рівня.

Лучани гостро відреагували на таку пропозицію перевізників та висловили свої думки у коментарях в мережі Фейсбук.

Людмила Куніцка-Врона: А подивіться на ті маршрутки вони навіть дітям здачі не дають з п'яти гривень.

Максимка Гаврилюк: Ні, за срач та сморід не бачу смислу платити!

Сергій Ткачук: Тут навіть п'ять не дуже хочеться платити...

Садова Людмила: Це занадто 7 грн! Навіть якщо дивитися зі сторони того, що росте ціна на паливо. Не перший раз ціни ростуть, але ж потім і падають, а от вартість проїзду ніхто при цьому не знижує... де ж справедливість?

Танюша Русенко-Бондарук: Нема чого і 5 платити, маршрутка пуста, а він з каляскаю не бере, або дитині немає 6 років і треба платити 2 грн... Ходжу пішки, якщо в Підгайці треба то вже маршрутка... Якщо дійсно піднімуть ціну то в мене буде рекорд, що забуду як в ту маршрутку заходити...

Читайте також: Водій луцької маршрутки вигнав дитину через надірвану купюру

Оля Висоцька: То може відразу по 10 грн, а що нам...

Katia Yanchuk: Ніі, немає за що скільки платити, маршрутки грязні, чекаєш по 30-40 хв.

Кирило Кондратюк: Нормальні маршрутки, щоб їздили по графіку тоді можна платити, а за проізд в гробі на колесах 3 грн максимум.

Валентин Черешня: А вам не здалося, що як підняли на п'ять гривень то водії стали їздити ще гірше. Сьогодні зранку їхав на 19-ці, водій змагався в перегонах з іншим. Це просто жах. Хріна лисого а не 7 гривень.

Irina Irina: Якість транспорту і 5 гривням не відповідає. То що ж тоді за 7 говорити?

Анна Яцюк: Ні .. немає за що.. возять як картоплю.

Олександр Шпалерчук: Звісно готовий! Як тільки почнуть видавати чеки і поставлять валідатори!

Юлія Журба: А зарплату ніхто не хоче підняти??? Щоб платити 7 грн за проїзд то мінімалка має бути мінімум 7000 грн і відповідний стан маршруток, а не обдерті, брудні і водії хами..

Ірина Ірина: Згідна,тільки в тому випадку, щоб не платити за дітей, тобто, для дітей проїзд безкоштовний, а так категорично ні.

Nord Lys: Згідна платити і 10, якби зробили нормальні маршрутки, в яких хоча б було чисто (я не кажу вже про якийсь комфорт), і водії не хамили і нормально їздили. А за ці бляшанки то і 5 гривень – забагато.

Диана Долганева: Спочатку хай не виключають GPS і ходять по графіку. А то стоїш і чекаєш ту маршрутку по 20-30 хвилин. Раніше їздили набагато частіше.

Оксана Романюк: Ні ні ні!!!!!!! За що? За хамське ставлення водіїв? За невчасне прибуття маршрутки?? Я вже не кажу про GPS.... Мінімальна зарплата всі знаємо яка, її навіть мінімальною не назвеш! Нііііі!!!!!!!!!

Катерина Костриця: Куди ще вищу ціну?? Водії хами, то здачі в них нема, то ти ще й винна! Маршрутки завжди грязні і завжди запізнюється! А як скажеш якесь зауваження то почуєш в свою сторону багато матів!!! Хай самі платять по 7 грн!!! Вже наглості немає меж!!!

Читайте також: У Луцьку запроваджують безготівкову оплату проїзду в громадському транспорті

Юрій Ходорчук: Луцьк, Ваше "так" чи "ні" їм до одного місця. Не покористуйтеся маршрутками тиждень і у Вас запитають по якій ціні Ви згідні їздити.

Sergey Sadrihanov: Сделали бы нормальное движение траликов, необходимость маршруток уменьшилась бы процентов на 50...

Юлія Віталіївна: Ні... Зранку на роботу їдемо всі на одній нозі, не можна дихнути.... І це за сім грн має бути? Жах... Звичайно Ні.

Люба Балашук: Хай перевізник зашиє кишені.

Оксана Фарина: Ми не Київ і не Харків з кілометражем на дорогах! Заробітну плату водіям???

Vitalina Babich: Ніякого комфорту немає, взимку замерзаєш в маршрутці, яке підняття цін? Ганьба.

Валера Филимонов: З такими маршрутками ще доплачувати мають людям і молоко видавать за врєдность.

Катерина Боб: Може час подумати про збільшення тролейбусних маршрутів. Таке враження, що власники маршруток керують ціною, а за якість надання послуг зовсім всі забули!!!

Юлія Віталіївна: Якщо будуть лише сидячі місця, і каву будуть розносити... То хай буде 7.

Ірина Колеснікова: І Цукерки при вході давати, то я теж буду одну зупинку під'їжджати до роботи.

Катя Лескова-Малашенко: Категорично ні!!! Нещодавно зробила зауваження водію, щоб не розмовляв по телефону під час руху. Він сказав що говорить з діспетчером. Яка різниця з ким, це все під час руху!! Та ще і сказав що я йому заважаю.

Віра Романюк: Іще раз прокоментую, скільки того Луцька. За 5 грн потрібно зробити проїзд аж до Копачівки. За 7 грн нехай своїх господарів возять замість таксі!!!

Andriy Matuykhin: Згоден, якщо це будуть комфортні, не побиті автобуси з водіями, які замість лайки вміють казати дякую і будь ласка.

Anna Palazhchenko: Ціни підвищують на все тому, що знають що стерплять. Мені цікаво, чи залежить крайня вища ціна проїзду від мінімальної зарплатні і пенсії в країні чи області? Чи можна довести до 10 грн і казати що таксі ж дорожче, їздіть або пішки. Пора вже народу вчитися юридичним аспектам цих всіх підвищень цін на найнеобхідніші товари та послуги. Цікаво що долар не настільки зріс як зростають ціни на проїзд, опалення, газ, оренду квартир. І зарплати і пенсії майже такі ж самі як і рік тому.

Читайте також: У Луцьку водій маршрутки затис жінку з дитиною дверима та почав рух далі

Сергей Садовский: Згодні чи не згодні вони зроблять по своєму. Ще ніхто в людей не питав як для них краще.

Sergey Panaschuk: Мовчати!!! Їздити будете і по 8 і по 9 так як скажуть. Ганяєте тут панти і хліб по 25 з чорнобильського зерна жерти будете і прицмакувати.

Мар'яна Царук: Навіть не подумаю. А якби Лучани були дружніші вже б давно зробили протест.

Лідія Вальцман: В нас не маршрутки, а старі, ржаві консервні банки, в яких в суху погоду пилюка стовпом, в дощову капає на голову і свище вітер через двері, а риплять так, що не чути пасажира поруч.

Svetik Ivanchuk: Уявляю картину мама з дитиною іде пішком, бо вирішили не сідати, невже ніхто не розуміє що якщо вони захотіли його підняти вони його піднімуть, і люди всеодно будуть їздити, надворі не літо і ходити пішки я сумніваюся що вам захочеться в дощ чи в мороз. Ви швидше заплатите тих 7 гривень і на тому буде все! Коли хотіли підняти до 5 гривень люди також були не сильно щасливі і що вийшло?  Правильно вони його підняли, подобалося це чи ні!!!!!!

Ievgenii Ievgenii: Я готовий платити 8 грн за умови, що ці всі гнилі корита викинуть на металобрухт, а взамін випустять на вулиці міста комфортні автобуси і заставлять водіїв одягати відповідну форму а деяких літом навіть митись, бо як зайдеш в маршрутку буває а водій потний і в майці.

Анатолій Андриянов: Це що Київ??? Луцьк маленьке місто, тільки зайшов у маршрутку вже виходити требе. ЗА ЩО 7 ГРН? Сьогодні їхав у маршрутці то так підвіска гриміла що думав колеса відваляться.

Олександр Риковський: Згодний і 10 платити, але для цього повинен бути присутній рівень сервісу: кондиціонер (працюючий!!!), відмінний технічний стан (Богдани і інше порошенківське гімно не проходить), фіксована оплата проїзду (а не "передайте будь ласка"). Отже коли мінімум ці 3 критерії будуть виконуватися, то я почну користуватися громадським транспортом, а не так як зараз: авто – хлам, стан – жах, бухгалтерія – напишемо як треба .

Світлана Мілінчук: Я, от думаю, що громадянам за кожен проїзд квитки брати потрібно. (Чи що роботи, щоб хоча б якийсь облік був, кількості проїзду людей). І тоді підприємства будуть сплачувати відповідну суму податків у бюджет. Можливо тоді якість перевезення пасажирів буде кращою.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter