На Волині кілька днів тому в Ковельському МТМО провели шістнадцяту трансплантацію нирки.

Читайте також: Стало відомо, чи скасували планові операції у медзакладах Луцька

Про це пише Волиньpost з посиланням на сторінку закладу у facebook.

ЇЇ успішно провела бригада досвідчених та професійних лікарів Ковельського МТМО − Олександр Голуб, Андрій Павлусик, Іван Петрук, Гузій О.В. та Тетяна Приходько

Унікальність цієї операції полягає в тому, що вона відбулася завдяки співпраці адміністрацій та лікарів двох районних лікарень − Ковельського МТМО та Маневицької ЦРЛ.

"Реципієнтом стала жінка 44-років із хронічною нирковою недостатністю V ст., яка отримувала сеанси гемодіалізу протягом 12 років та потребувала якнайшвидшої пересадки нирки. Донором став пацієнт, який в аварії отримав важкі травми. Після констатації смерті мозку, рідні юнака підписали згоду на посмертне донорство. Ми щиро співчуваємо родині донора та водночас безмежно їм вдячні, адже своїм рішенням вони дали шанс іншій людині на життя", − йдеться в дописі.

Донорський орган вилучили спеціалісти Ковельського МТМО в Маневицькій ЦРЛ та в екстреному порядку доставили в операційну Ковельського МТМО, де і провели пересадку нирки.

"Висловлюємо щиру подяку за спільну злагоджену роботу адміністрації та колективу Маневицької ЦРЛ. Адже завдяки співпраці ковельських та маневицьких лікарів ще одна людина отримала шанс на повноцінне життя. Ви є прикладом для наслідування для інших районних лікарень. Сподіваємося на подальшу плідну нашу співпрацю для збереження здоров’я пацієнтів.

Звертаємося до всіх колег, лікарів Волині – давайте об’єднуватися та співпрацювати задля розвитку медицини нашого краю", − зазначив Генеральний директор Ковельського МТМО Валентин Вітер.

Читайте також: У лікарні Луцька провели унікальну операцію на сечовому міхурі

На Волині вперше в Україні провели посмертну трансплантацію нирки. ФОТО
На Волині вперше в Україні провели посмертну трансплантацію нирки. ФОТО

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook