Чиновники придумали, як боротися з власниками машин, які незаконно перебувають в Україні. В парламент внесли законопроект, який передбачає ряд “сюрпризів”  для власників автомобілів з іноземною реєстрацією.

Читайте також: Коли автомобілі в Україні різко подешевшають – пояснення експерта

Про це пише АutoDriving.

Документом пропонується заборонити передавати право управління автомобілем стороннім особам. Тобто, користуватися машиною з іноземною реєстрацією зможе тільки нерезидент, який перетнув кордон.

Як зазначила голова Комітету ВРУ з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, тимчасове ввезення таких авто буде вводитися з обмеженням для осіб, які можуть користуватися такими автомобілями. Таким чином передавати в управління громадянину України такий автомобіль буде неможливо.

Також народні обранці розглядають варіант введення норми, у відповідності до якої правоохоронці зможуть затримувати автомобіль і транспортувати його до кордону.

Проектом закону також передбачено тимчасове зниження ставок ввезення для таких автомобілів, тож власники зможуть розмитнити їх дешевше, ніж зараз. Розраховувати платіж будуть, виходячи з віку авто.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter