У Польщі збільшується число іноземців, застрахованих у Закладі соціального страхування (ZUS). На кінець березня таких осіб було 476 тисяч.

Читайте також: Стало відомо, де заробітчанам пропонують найвищу зарплату

Про це поінформувала Міністр сім’ї, праці та соціальної політики Ельжбєта Рафальська, інформує Польське радіо.

Вона зазначила, що найбільше число застрахованих іноземців становлять громадяни України.

"Маємо актуальну інформацію Закладу соціального страхування про іноземців, котрі сплачують соціальне страхування. Збільшується число застрахованих іноземців у ZUS. На кінець 2017 року їх було 440 тисяч. На кінець березня 2018 року маємо їх вже 476 тисяч. Це показує, що ця праця легальна, сплачуються внески на соціальне страхування", – сказала Рафальська.

Вона звернула увагу, що найбільше соціально застрахованих у ZUS працівників є з України. На другому місці – білоруси, а на третьому – в’єтнамці.

Читайте також: Люди-банкомати: з яких країн заробітчани перераховують додому найбільше грошей

Своєю чергою віце-міністр сім’ї, праці та соціальної політики Станіслав Швед повідомив, що до кінця травня 2018 року було видано понад 152 тисячі дозволів на роботу та приблизно 570 тисяч заяв про намір доручення роботи іноземцю.

Однак він зауважив, що не слід порівнювати статистику у справі заяв з подібними документами з попереднього року, адже від січня змінилися правила. Він додав, що збільшується число трудових договорів серед іноземців.