У містичних телепередачах, які настільки популярні в українського глядача, кожнісіньке ефектне "диво" у виконанні ясновидців-естрасенсів – абсолютна брехня і постанова. Про це заявив колишній режисер "окультного" українського телепроекту в ефірі авторської передачі "Ті, що йдуть до біса" російського журналіста Бориса Соболева.

Читайте також: Як ворожки та екстрасенси обманюють українців

У цій програмі журналіст проводить ґрунтовне розслідування, аби переконливо довести: всі "дива", якими "пічкають" аудиторію телевізора творці програм про екстрасенсів, – постановочні. Насправді відьми, біоенергетики, маги і відуни – у ліпшому разі гарні психологи, в гіршому – психопати або покидьки, які наживаються на горі людей. Розвінчавши російських екстрасенсів, Соболев запросив на інтерв’ю і творця української версії всім відомої рейтингової передачі. Журналіст поспілкувався із колишнім редактором української програми "Битва екстрасенсів" Євгеном Вяхирєвим (дивитися з 00:31:20), передає "Твій портал".

На запитання журналіста, чи є в Україні справжні екстрасенси, відповів: «Ви знаєте, бачив хороших психологів, акторів, божевільних людей, а екстрасенсів – ні».

"Як це все відбувається?" – цікавиться журналіст. "Писалися сценарії, заздалегідь пропрацьовані, будь-які випробування – все було наперед відомо, який екстрасенс провалить це випробування, а який – ні.

Тобто це все було постановкою. Було навіть таке, що підказували в навушник", – відповів один із творців української "Битви". "Тобто такий ідіот, що навіть не може вивчити текст?" – засміявся Соболев, і Вяхирєв це підтвердив.

Читайте також: Екстрасенси на селі: що розслідували ясновидці під Луцьком

"Ну просте випробування – це зрозуміло. А походи в сім’ї?" – "Редактори-сценаристи спілкувалися із сім’ями, писався величезний сценарій, а потім екстрасенса запускали. Безсумнівно, родичі від горя, з відчаю забували про те, що вони казали редактору…" – Вяхирєв стверджує, що телевізійні екстрасенси  не володіють жодними надздібностями, а просто гарні актори, які заучують текст.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter