Завідувач відділення пульмонології Волинської обласної клінічної лікарні Олег Яковенко на своїй сторінці у Facebook з власного досвіду розповів про основні клінічні прояви COVID-19.

Читайте також: На Волині за добу зросла кількість інфікованих коронавірусом: ситуація у районах області

"Помітив, що одним з основних клінічних проявів COVID-19 – це клініка ураження нервової системи у вигляді аносмії з втратою смаку, полінейропатії, та психічних розладів у вигляді депресії, ейфорії, безсоння, різкого зміни настрою з агресією, іноді психомоторне збудженням на фоні важкої гіпоксії",  пише медик.

За його словами клінічні прояви захворювання в період пандемії COVID-19 у вигляді тріади: кашель з задишкою, аносмія з втратою смаку, гастроінтестинальні розлади з діареєю на фоні загального нездужання говорить про те, що у пацієнта коронавірусна інфекція.

Читайте також: В Україні коронавірусом заразилися понад 24 тисячі людей: актуальна ситуація в регіонах

Нагадаємо, що за останню добу на Волині зареєстровано 24 нових випадки захворювання на COVID-19: Ківерцівський район – 4, Старовижівський район – 4, м.Ковель – 3, Луцький район – 3, Володимир – Волинський район – 2, Турійський район – 2, м.Луцьк – 1, м.Нововолинськ – 1, Іваничівський район – 1, Любомльський район – 1, Маневицький район – 1, Ратнівський район  - 1. Одужало 2 особи. 

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook