У Луцьку рекламу наркотиків продовжує лишатися на стінах будинків та парканах. На стінах нашого міста часто намальовані незрозумілі електронні адреси, назви Telegram-каналів та написи на кшталт "шишки", "амф" і таке інше. 

Читайте також: Перевозив як передачу: на "Ягодині" знайшли наркотики

Про це пише Волинь.UA.

Як повідомлялося раніше, 6 грудня вже була інформація про рекламу наркотиків у центрі Луцька, а на наступний день частково вона була зафарбована. Тоді ж правоохоронці повідомили, що такі надписи не лишаються поза увагою, окремого підрозділу поліції Волині – управління протидії наркозлочинності.

Муніципали "відморозились" та повідомили, що це не їхня компетенція , адже у поліції є відділ по боротьбі з наркотиками. А в патрульній поліції Волині розповіли, що раніше у них були акції по зафарбуванню надписів, а так ніби кожен громадянин може замалювати надпис і не обов'язково телефонувати у "102".

От так, впринципі правоохоронні органи лишились осторонь і перекладають свою роботу то на активістів, то на громадян, або ж врешті-решт на управління протидії наркозлочинності.Поки правоохоронні органи роздають поради –надписи продовжують "гуляти"  містом.

Система купівлі-продажу наркотичних речовин за такими адресами доволі проста. Людина вводить ці символи і таким чином замовляє наркотики. Потім злочинці скидають номер електронного гаманця, адже банківські картки іменні, на який потрібно надіслати гроші. Далі продавці надсилають фото місця, де ховають товар. Часто, вони позначають це місце ще й рекламним графіті.

Поліції важко відслідкувати "бариг", які торгують психотропними речовинами. Звісно, за розповсюдження та продаж наркотиків цим особам світить 8 років позбавлення волі, однак, графіті почали появлятися не лише в місті Луцьку, але й інших містах Волині.

Читайте також: У Луцьку наркоторговці розповсюджують рекламу наркотиків у під'їздах

Хочем зауважити, що наслідки вживання цих наркотиків досить плачевні. В людей виникає залежність, психологічні розлади. Наслідки від вживання можуть проявлятися в запамороченні, посиленому потовиділенні, порушення зору, сильних головних болях. Також може статися інфаркт, нервове виснаження, інсульт, ураження серця і судинної системи. Побічні дії, які можуть з'явитися після амфетаміну неякісного, – ураження печінки. Словом, однозначно, ці рекламовані речовини є небезпечними для Вашого здоров’я.

Часто поліція покладається на активістів, які допомагають зафарбовувати надписи на будинках. Але якщо це об’єкти приватної власності – попередьте господарів, аби потім винуватцями не стали ви.

Інше питання, чому працівники поліції продовжують бездіяти? Чи це б свідчило про те, що у правоохоронних органах сьогодні перебувають не досить досвідченні слідчі, які роками ніяк не можуть впоратися з боротьбою продажу наркотичних засобів та відслідкувати злочинців?

Читайте також: У Луцьку жінка продавала амфетамін у лікарні

Лишається також дивна ситуація, коли в місті останнім часом керівники місцевих правоохоронних органів кидають меседжі до міської влади, що в потрібно впроваджувати на вулицях камери спостереження, мовляв це дасть більше можливостей для боротьби зі злочинністю. В цей час масово містом розпочинає "гуляти" реклама наркотиків. Збіг обставин, чи розгул шахрайства ?

А поки поліція звітується про те, що зафарбували рекламу на стінах міста Луцька, або ж залучає волонтерів та активістів, постає ще питання, а для чього отримують працівники поліції зарплату з податків громадян, коли копи продовжують бездіяти ?... 

До слова, у місті є також комунальні служби ЖКГ, які теж мають бути не байдужі до псування майна та реагувати на надписи не тільки реклами наркотиків, але і графіті чи різних малюнків, які псують естетику вулиць нашого Луцька, але і ці структури сподіваються на гродськість чи волонтерів та теж лишаються осторонь вирішення цієї проблеми.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter