4 роки тому співробітники новоствореної патрульної поліції пообіцяли вірою та правдою служити та захищати волинян. Сьогодні, 19 грудня у День Святого Миколая Чудотворця – дуже символічне свято, вони знову вишикувалися перед мешканцями і приймають слова подяки. Довіра – це головний їхній здобуток за ці нелегкі чотири роки.

Читайте також: У Луцьку хлопець та жінка впіймали злодія, який вирвав гаманець з рук дівчини

Участь в урочистих заходах в честь четвертої річниці створення патрульної поліції Волинської області взяли участь голова Волинської обласної ради Ірина Вахович, перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад, керівник головного управління Національної поліції у Волинській області, генерал поліції третього рангу Петро Шпига. помічник керівника департаменту Патрульної поліції України, старший лейтенант поліції Сергій Мерчук, керівник Луцького відділу поліції Олег Кічук, керівник управління Служби безпеки України у Волинській області, полковник Павло Данюков, голова Луцького міськрайонного суду Анатолій Пахолюк, очільник Луцької місцевої прокуратури Василь Корнесюк, керівник управління поліції охорони у Волинській області Ярослав Косинець і командир військової частини 1141 Західного територіального управління Національної гвардії України, підполковник Василь Гуртовський.

Насамперед із вітальним словом та слова подяки до працівників патрульної поліції звернувся керівник Нацполіції Волині Петро Шпига:

"Сьогодні дійсно свято. Сьогодні четверта річниця створення органу, який найпершим виїжджає на усі виклики в області – річниця створення патрульної поліції Волині. Святкуючи річницю у таке велике свято я хочу побажати, аби Миколай Чудотворець, будучи Вашим покровителем, оберігав Вас у Вашій нелегкій роботі.

Патрульна поліція є дійсно незалежним органом, який розвивається все більше та набуває нових вдосконалень та досвіду", – зазначив Петро Шпига.

Окрім привітань, головний поліцейський області вручив подяки патрульним, які, жертвуючи своїм життям та здоров’ям, несуть службу віддано та допомагають людям, які цього потребують – затримали компанію п’яних чоловіків, які на смерть збили жінку та втекли, а також на початку вересня поточного року врятували життя потерпілому із ножовим пораненням.

Читайте також: На Волині п'яний чоловік побив поліцейського

Помічник керівника департаменту патрульної поліції Сергій Мерчук подякував колегам за відданість та чесність і також вручив поліцейським подяки за високу професійну майстерність, захист прав і свобод громадян та вагомий внесок у справу боротьби зі злочинністю.

Від усього депутатського корпусу до привітань долучилась і Ірина Вахович:

"Дивлячись на Вас я горда, що у нас є такі волиняни, які уособлюють молодість, красу та здоров’я. Багато чого у колективі залежить від керівника. І я, дивлячись на Вашого керівника, бачу, які  Ви усі щасливі. Незважаючи на те, яку важку та небезпечну роботу Ви собі вибрали, Ви щасливі. Я горда, що Ви саме такі", – зазначила голова облради та вручила подяки копам.

Зазначивши те, що саме Миколай Чудотворець є покровителем міста Луцька дуже символічним є те, що у цей день відзначають річницю створення патрульної поліції Волині, слово для привітань взяв і Григорій Недопад:

"Для нас,  для Луцької міської ради це теж дуже знакове свято, оскільки покровителем міста є саме Святий Миколай. Тому саме сьогодні, у четверту річницю, хочеться передати вітання і від виконувача повноважень Луцького міського голови Григорія Пустовіта, депутатського корпусу та виконавчого комітету і побажати Вам ясного сонця над головою, натхнення у всіх справах", – привітав поліцейських Григорій Вікторович, нагородивши обраних.

До слів привітань долучилися і інші гості, які подякували патрульним поліцейським за їхню нелегку роботу та побажали їм нових звершень та натхнення у їхній важкій справі.

Окрім слів привітань та подяк, більше 50 патрульним присвоїли чергові звання, які вручили керівник головного управління Національної поліції області Петро Шпига і керівник управління патрульної поліції Андрій Крутень.

На завершення слово взяв керівник патрульної поліції Андрій Крутень:

"Я хочу до Вас говорити не як керівник, а як товариш та колега. Цей час, поки я з вами пролетів дуже швидко. За цей час, як буває у сім’ї патрульної поліції, ми стали єдиним цілим. Цей час для мене особисто був часом напружень, переживань, бо увійти у всі ці справи важко. Але перед Вами я говорю, що весь час роблю усе можливе для того, аби Ви були сім’ю.

Кожен раз, коли я з кимось зустрічаюся, спілкуюся, кажу, що я від щирого серця захоплююся вами, тому що ту роботу, яку робите ви, мало хто потягне. Ви, приїжджаючи на місце події, зіштовхуєтеся з невідомим рівнем небезпеки. Ви – ті, хто не побоялися ризикувати власним життям і здоров’ям заради безпеки наших громадян. Ви – ті, хто не стоїть осторонь змін, котрі відбуваються в нашій державі. Честь і хвала вам!" – звернувся до своїх колег головний патрульний Волинської області.

 Захід традиційно закінчився виконанням Гімну України.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook