Представник політичного відділу посольства США провів зустріч з міською владою Луцька з метою детально вивчити ситуацію в регіоні та обласному центрі. Говорили з американцем радник міського голови Ігор Поліщук та перший заступник міського голови Григорій Недопад.

Читайте також: УКРОП вимагає проведення виборів мера Луцька у Верховній Раді

Фахівець з посольства детально дізнався про ситуацію з тривалою відсутністю мера у Луцьку та непризначенням виборів, про результати реформ освіти, медицини, поліції, децентралізації. Також були обговорені питання трудової міграції та розвитку міста й регіону у найближчому майбутньому.

Читайте також: Волинський нардеп підписався за імпічмент Порошенка

"Велику увагу представник посольства приділив політичним питанням. Ми звернули його увагу на те, що вже більше року Луцьк не має міського голови і вже майже рік не призначаються вибори. Для нас зрозуміло, чому вибори досі не призначені, але не кожен це розуміє.

Ми донесли думку, що відсутність мера не дає Луцьку настільки стрімко розвиватись, не дає можливість будувати стратегію на майбутнє. Також розповіли про політичну кризу у міській раді, про всі ті процеси, незрозумілі відкликання, які відбуваються з порушенням закону. Знову ж таки, насьогодні немає жодних юридичних підстав, щоб не призначити вибори міського голови у Луцьку.

Читайте також: Луцьк може надовго залишитись без мера через відсутність кандидата у "БПП "Солідарність"

Не секрет, що посольство США має вплив на багатьох українських політиків, урядовців, в цілому на політичну ситуацію в Україні. Тому, сподіваюсь, що озвучена нами інформація стане сукупністю тих факторів, які призведуть до призначення виборів, і зіграє в цьому свою роль.

Ми зачепили й інші проблеми, але безумовно концентрували увагу і на виборах міського голови. Адже місто не може планового розвиватись, за певним стратегічним баченням. Однак в умовах великої конфронтації, без міського голови цей процес гальмується. Втім місто продовжує свій розвиток, але з законно обраним міським головю воно могло б рухатись вперед ще ширшими кроками", – відзначив Ігор Поліщук.

Радник міського голови додав, що представник посольства практично не давав своїх оцінок ситуації в місті та області, а здебільшого збирав інформацію для подальшого аналізу.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter