Після закриття виборчих дільниць у неділю, 28 жовтня, соціологи оголосили результати екзитполів президентських виборів в Грузії.

Читайте також: Вакарчук піде у президенти, – Liga

Про це повідомляє телеканал Руставі 2. За даними екзипола Edison Research, кандидант в президенти Григол Вашадзе і його суперниця Саломе Зурабішвілі отримали порівну голосів − 40%.

Такі дані свідчать, що Грузію чекає другий тур виборів.

Однак, правляча грузинська партія "Грузинська мрія" повідомила, що перемогу на президентських виборах отримала Зурабішвілі. Повідомляється, що кандидат в президенти Зурабішвілі набрала 52,3% голосів, а представник опозиційного "Єдиного національного руху" Вашадзе − 38,3%.

Кандидат від опозиційного об'єднання "Сила в єдності" Григол Вашадзе був головним дипломатом Грузії за часів президентства Саакашвілі, і залишився до нього прихильним. Він навіть обіцяє в разі своєї перемоги помилувати його і повернути грузинське громадянство. У той же час, Вашадзе вважають найбільш проросійським кандидатом. Він сам це заперечує.

Незалежного кандидата Саломе Зурабішвілі підтримує правляча партія "Грузинська мрія". Вона також очолювала МЗС Грузії за Михайла Саакашвілі. Саломе Зурабі характеризує відсутність симпатій до Росії і курс на зближення з Європейським Союзом і НАТО.

Читайте також: "Йдіть голосувати, щоб не було реваншу", – Притула зробив політичну заяву

Виборчі дільниці в Грузії закрилися о 20:00 за місцевим часом. Очікується, що перші офіційні результати з'являться в найближчі години.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter