У Бейруті, столиці Лівану, 4 серпня прогриміли потужні вибухи, що призвели до жахливих руйнувань та жертв. Студентка з України, яка перебувала в місті описала перші хвилини після вибуху.

Читайте також: Відчули жителі Кіпру: в Лівані пролунав потужний вибух, багато загиблих та сотні поранених (шокуюче відео)

Студентка ліванського університету "Каслік" Ірина Карапата перебувала за 5 кілометрів від місця події. В коментарі "Громадському" вона розповіла про те, як пережила вибух.

Жінка зазначила, що увечері прогримів перший відчутний вибух, який насторожив людей. Згодом, будинок, в якому вона перебувала почало трясти, як під час землетрусу і тоді пролунав другий вибух.

"Вибух заглушив вуха, а далі паніка, посипались вікна у сусідів. Перша думка – атака Ізраїлю, одразу зник інтернет, зв'язок. Коли ми вибігли на вулицю, побачили клуби червоного диму зі сторони порту", – розповіла українка.

Люди тікали і старалися триматися на безпечній відстані від місця вибуху.

Читайте також: Облив бензином доньку: чоловік намагався спалити сім’ю у будинку

Вибух в Бейруті: головне

  • У Бейруті 4 серпня прогриміли два потужних вибухи. Станом на ранок 5 серпня відомо про понад 4 тисячі постраждалих і щонайменше 78 загиблих. Представники Червоного Хреста кажуть вже про сотню загиблих.

  • Кількість жертв може зростати, адже вибух зруйнував значну частину Бейрута. По всьому місті зруйновані будинки, спалені автомобілі, а порт майже повністю знищений. Жертви можуть перебувати під руїнами.

  • За підсумками засідання уряду Бейрут був оголошений містом лиха, уряд ввів надзвичайний стан на два тижні. Всіх, хто перебуває в зоні лиха, просять носити маски.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook