Двері у сучасному оформленні інтер’єрів відіграють досить важливу роль. Це стало можливо завдяки широкому розмаїттю кольорів, структур та декорів, серед яких кожен покупець зможе відшукати щось, що ідеально буде відповідати саме його задумці.

Обравши лаконічні та стримані двері в практичній та універсальній кольоровій гаммі, можна підкреслити певні родзинки інтер’єру, або ж навпаки – придбати стильні та виразні двері, які самі будуть центром дизайнерського ансамблю. Тому, який би з варіантів не був обраний, сучасний асортимент, представлений у магазинах та салонах, з легкістю зможе задовольнити будь-який смак.

Конструктивні особливості дверей

Незважаючи на безліч матеріалів з яких виготовляються дверні полотна, перше місце впевнено займають міжкімнатні двері з деревини та комбінованих матеріалів https://dvernoyolimp.com.ua/mezhkomnatnyie-dveri/. Така популярність обумовлена практичністю, екологічністю та можливістю надати таким полотнам вишуканості та елегантності, завдяки фрезеруванням, різьбі, тощо.

Для класичних дверних полотен найбільш використовуваними конструкціями є каркасно-щитова, фільончаста та збірна.

Особливості конструкцій:

  • Каркасно-щитова. В основі має раму, яка зазвичай виготовляється з деревини швидкоростучих порід. Рама покривається з обох боків листами МДФ або ХДФ. Це матеріал високої щільності, який дозволяє надати полотну необхідної міцності та стійкості до деформації, при цьому не надто збільшуючи його масу. В якості заповнення таких полотен використовується сотовий картон або ДСП.

  • Каркасно-щитові двері можуть бути як зі склом, так і глухі. Часто глухі полотна також декорують фарбованими скляними вставками різних розміру та форми, що дозволяє зробити полотно більш виразним та візуально більш легким.

  • Збірні двері. Також мають каркас, який складається з двох стойових та двох поперечин. Виготовляється зазвичай з комбінованих матеріалів (деревина + МДФ), що дозволяє зберегти стабільність конструкції на протязі всього терміну використання В якості заповнення каркасу використовуються пласкі або об’ємні філенки з МДФ та скляні вставки, які комбінуються різноманітними способами.

    Особливістю моделей збірної конструкції є можливість заміни окремого елементу у випадку його пошкодження.

  • Фільончасті полотна. Є одним із варіантів збірних дверей, частіше всього використовуються при виготовленні моделей у класичному стилі. Особливістю є наявність додаткових перекладин тієї ж товщині, що і каркас, що дозволяє забезпечити високу міцність та стійкість до деформації.

    Такі полотна часто декорують різьбою, вишуканим фрезеруванням та скляними вставками з гравіюванням.

Матеріали для облицювання полотен

Всі покриття для міжкімнатних дверей діляться на штучні та натуральні.

До натуральних відносяться дерев’яні ламелі та шпон, який може бути виконаний з дерев твердих або м’яких порід. Від того, яке дерево використовувалося для виготовлення шпону напряму залежить малюнок та структура на полотні.

Штучними є емалеві покриття, так званий ламінатин (паперова основа з синтетичними смолами) та плівки на основі ПВХ та поліпропілену. Останні дозволяють надати полотну будь-кого кольору та структури, не бояться вологи та надійно захищають від неї полотно. Особливо якісні матеріали візуально та тактильно передають колір та структуру натурального шпону настільки точно, що відрізнити їх від натурального шпону зможе лише професіонал.

Де купити якісні двері вигідно?

Якщо у вас з’явилася потреба у придбанні дверей, радимо звертатися до професіоналів, які на ринку вже досить довгий час. Одним з таких є компанія Дверний Олімп – один з лідерів на ринку продажу дверей та надання високоякісного сервісу, включаючого в себе такі послуги як попередній замір, доставка та монтаж дверних блоків будь-якої складності.

Завітавши на сайт компанії dvernoyolimp.com.ua або до її фірмових салонів кожен клієнт отримає не лише індивідуальний підхід та повний комплекс послуг, а й заряд позитивних емоцій та приємних вражень.