До дня народження Лесі Українки презентували перший тизер майбутньої біографічної стрічки з робочою назвою "Леся Українка. Узлісся".

Читайте також: "Найкращий актор 2019" впав зі сцени з "оскаром" у руках (відео)

Про це повідомляє Gazeta.ua.

У ньому відображено один з найдраматичніших моментів у долі поетеси: час, який вона провела з Сергієм Мержинським наприкінці його життя. Жінка самовіддано піклувалась про коханого, намагаючись полегшити його останні дні. Саме тоді вона написала поему "Одержима".

"У майбутньому фільмі, як і в тизері, ми хочемо показати некласичний та незвичайний образ Лесі Українки, – говорять продюсерки фільму Юлія Сінькевич та Марія Москаленко. – Ми всі звикли до портрета на шкільній стіні та сухих фактів, які викладали нам вчителі літератури. Але ми хочемо показати Лесю зовсім іншою: живою, сучасною, із глибокими почуттями. Ми відтворимо образ справжньої жінки–енігми, розповімо про всі містичні та контроверсійні повороти її долі".

Читайте також: MARUV відмовляється від концертів в Росії заради участі на "Євробачення–2019"

Роль Лесі Українки виконує молода українська акторка Дар'я Полуніна.

Зйомки тизера у столичному Голосіївському парку та у декораціях однієї із фотостудій. Сценарій та концепцію тизера розробила Нана Джанелідзе, художник–постановник – Юрій Ларіонов. Ідея реалізована продакшн–компаніями JS Films та FX Films.

Нагадаємо, зйомки байопіка про Лесю Українку було підтримано Українським культурним фондом.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook