Імперський коледж Лондона запустив проект, в рамках якого лекції студентам читають не викладачі, а їх "голограми".

Читайте також: В оновлених iPhone знайшли критичну вразливість: мільйони користувачів у небезпеці

Про це повідомляє УНН із посиланням на BBC.

Коледж представив публіці нову технологію на спеціальному заході й має намір стати першим вищим навчальним закладом у світі, який буде проводити подібні лекції регулярно. Технологія була розроблена канадською компанією Arht Media.

Поки коледж має намір обмежитись використанням голограм у своїй школі бізнесу, але в майбутньому планує поширити її на інші свої підрозділи.

"Альтернативою є використання програмного забезпечення для відеоконференцій, але ми вважаємо, що ці голограми створюють набагато більший ефект присутності", – сказав директор лабораторії Imperial Edtech Lab., доктор Девід Лефевр.

Читайте також: Щороку кількість працівників ІТ-сфери в Україні зростає приблизно на 20%

Подібна технологія вже використовувалася під час концертних виступів, коли перед публікою з'являлися голографічні зображення померлих знаменитостей – Майкла Джексона та Елвіса Преслі.

"Перед лекторами стоять монітори високої чіткості, які відкалібровані так, щоб вони могли вказувати на студентів і дивитися їм в очі. Вони можуть реально взаємодіяти з аудиторією, - говорить Лефевр. – Зображення проектується на скляний екран, а задник за ним за допомогою програмного забезпечення надає йому ілюзію глибини".

Представники Імперського коледжу Лондона кажуть, що у цієї технології є маса переваг. Наприклад, лектор може з'являтися в декількох аудиторіях одночасно.

Лекції також можуть бути записані та відтворені для подальшого використання, хоча це виключає взаємодію з аудиторією.

Є й недоліки: в таких умовах менш імовірно, що спікер захоче залишитися після лекції та поспілкуватися з аудиторією. Також завжди є ризик технічного збою.

Але Імперський коледж Лондона вважає, що плюсів у цій технології більше, ніж мінусів. "Це одна з тих технологій, яка дійсно працює, – каже Лефевр. – І якщо ця технологія буде працювати так, як ми плануємо, думаю, скоро вона стане дуже популярною".

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter