Начальника Головного управління Держгеокадастру на Волині Олеся Іващенка спіймали "на-гарячому" при отриманні хабара у декілька тисяч доларів.

Читайте також: У Луцьку на хабарі затримали начальника Держгеокадастру Волині (фото)

Про це повідомляє Департамент захисту економіки.

3 квітня працівники Управління захисту економіки у Волинській області за процесуального керівництва прокуратури Західного регіону України затримали фігуранта під час одержання 20 тисяч доларів США хабара. Затримали посадовця у Луцьку біля власного автомобіля.

Кошти посадовець вимагав та отримав за вирішення земельного питання.

Оперативники управління захисту економіки у Волинській області Національної поліції України спільно з військовою прокуратурою Західного регіону зібрали матеріали корупційної діяльності вищого керівництва Держегеокадастру Волинської області. Згодом посадову особу призначили на керівну посаду Держгеокадастру у Сумській області.

Читайте також: Головні новини Волині 30 жовтня: у Луцьку жителі будинку підняли скандал через створення ОСББ; начальника Держгеокадастру Волині закидали яйцями

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що, перебуваючи на посаді в.о. начальника управління Держгеокадастру у Волинській області, посадовець вимагав від підприємця 20 тисяч доларів США неправомірної вигоди (еквівалент у національній валюті 552 тисячі гривень).

Вказана сума включала в себе вирішення наступних питань: направлення проекту землеустрою на експертизу та її подальше погодження службовими особами Держгеокадастру України.

До моменту призначення на нову посаду, а саме на посаду одного з заступників начальника Держгеокадастру в Сумській області, посадовець підписав усі необхідні документи для проведення відповідної експертизи.

Читайте також: Як Держгеокадастр на Волині допомагає дерибанити землі громад

Проводяться слідчі дії. Вирішується питання про затримання одного із керівників Держгеокадастру в Сумській області у порядку статті 208 КПК України.

Кримінальне провадження відкрили за ч. 3 ст. 368 КК України.

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook