У Волинському апеляційному суді розглянули апеляційну скаргу захисника винуватця смертельної ДТП Геннадія Єпіфановича. Обвинувачений свою вину визнає цілком, кається і просить замінити два місяці перебування під вартою на домашній арешт.

Читайте також: Смертельна ДТП під Луцьком: брат загиблої розповів деталі трагедії

Кожен мешканець Волині і не лише чув про смертельну ДТП у селі Дачне, яка трапилася 21 лютого. Автомобіль екс-очільника управління карного розшуку УМВС України у Волинській області Геннадія Єпіфановича зіткнувся з автівкою однієї зі служб таксі та маршруткою. В результаті автопригоди загинув водій та пасажирка таксі, 9-річна донька жінки у тяжкому стані була доставлена до лікарні. Як встановили експерти, Геннадій Єпіфанович перебував в стані алкогольного сп’яніння. Вже 23 лютого чоловіку обрали міру запобіжного заходу – два місяці під вартою. Захисник Анатолій Бакаєвич з таким рішенням не погодився.

"В апеляційній скарзі захисник Бакаєвич, просить ухвалу слідчого скасувати і встановити нову ухвалу і обрати підозрюваному більш м’який запобіжний захід і замінити на домашній арешт із застосуванням засобів контролю, вважає що оголошена підозра є необґрунтованою і передчасною", – каже Василь Подолюк головуючий суддя.

Читайте також: Князев і Аброськін: чи уникне правосуддя винуватець смертельної ДТП під Луцьком

Захисник обґрунтовує апеляційну скаргу також тим, що екс-очільник управління карного розшуку Волині Геннадій Єпіфанович отримав чимало нагород за роки служби, а також є учасником АТО. Та чи виправдовує це смерть двох людей, і скалічене життя їхніх близьких?

Варто зазначити, що обвинувачений разом із захисником відмовилися від відео- та аудіозйомки, Геннадій Єпіфанович стверджує – з його вини загинули люди, не хоче "мусолити" цю тему, аби не постраждала і його родина. Попри покаяння підозрюваного, прокурор, слідчий у справі, а також представник потерпілих прохання пом'якшити запобіжний захід не підтримали.

"Вважаю, що Луцьким міськрайонним судом повністю враховано і характеризуючі дані про особу підозрюваного і також було вразовано що підозрюваним було скоєно важкий злочин, спричинено загибель двох людей, окрім цього я і мій довіритель ваажає, що підозрюваний цілком може впливати як на свідків, так і на самого потерпілого", – зазначає представник потерпілих.

Геннадій Єпіфанович стверджує – ні на кого впливати він не буде, тікати від закону теж, готовий нести будь-яке покарання, єдине – хоче піти до церкви та побути з родиною. Та навіть зважаючи на слова Єпіфановича, судді постановили:

пеляційну скаргу Бакаєвича в інтересах підозрюваного Єпіфановича лишити без задоволення, а ухвалу слідчого судді Луцького міськрайонного суду лишити без змін. Ухвала набирає чинності з моменту оголошення оскарженню не підлягає".

Варто додати, що почути рішення апеляційного суду прибули друзі родин потерпілих, насамкінець судового процесу прийшов чоловік загиблої в ДТП Софії Швець – Юрій. Саме в день суду його 9-річній доньці робили операцію, Юрій стверджує – ніяких вибачень і покаянь його родина не приймає, мовляв ніякі слова вже не повернуть йому кохану дружину, а дитині маму.

Друг родини загиблої Софії Швець додає – ніяких виправдань тут бути не може, загинули люди, і винуватець – п’яний екс-правоохоронець. Стверджує – під час судового процесу не було вказано певних деталей, зокрема і той факт, що розслідування розпочалося за 5 годин після автопригоди, тож зрозуміло, що рівень алкоголю в крові був в рази менший. Чоловік стверджує – те, що раніше чоловіка не притягували до відповідальності – неправда, обіцяють – знайдуть докази ДТП трирічної давності, де екс-очільник управління карного розшуку також у стані алкогольного сп’яніння збив автомобілем жінку.

Детальніше у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook