Учені з американського Університету Джорджії з'ясували, що регулярні заняття сексом здатні знизити артеріальний тиск настільки ж ефективно, наскільки це дозволяють зробити спеціальні таблетки.

Читайте також: Названо головну небезпеку антибіотиків, яка може погубити людство

Показники артеріального тиску у групи добровольців, які взяли участь в експерименті, впали на 13% на день після того, як вони зайнялися коханням, повідомляє MedikForum.

При цьому прийом таблеток з категорії діуретиків, які у першу чергу і виписують для боротьби з підвищеним тиском, дозволяв домогтися таких же результатів. Причому, чим більше задоволень приносить оргазм, тим нижчим згодом виявився тиск.

На думку авторів дослідження, секс чинить подібний ефект за рахунок збільшення показників гормону окситоцину, неформально названого гормоном обіймашок. Окситоцин ефективно зменшує рівень стресу.

У ході експерименту його учасники займалися сексом, не знімаючи із себе спеціальні монітори серцевого ритму. Крім того, їх також просили оцінити рівень інтенсивності оргазму за шкалою від 66 до 106 пунктів. Середня оцінка склала 87 пунктів.

Читайте також: Як зрозуміти, що ви для чоловіка нічого не варті

Перед початком дослідження середньостатистичний систолічний тиск у добровольців становив 115 мм ртутного стовпа. Після занять сексом цей показник знижувався на 17 мм ртутного стовпа. Зазначимо, що і без додаткового зниження цей показник є абсолютно нормальним і не загрожує здоров'ю. Тому складно сказати, чи допомагають заняття сексом жертвам підвищеного артеріального тиску або гіпертонії, у яких ці показники перевищують 140 на 90.

Читайте головні новини Волині та України також на наших сторінках у Facebook та Twitter