1,2 мільйони роздав дітям, а за 600 тисяч купив хату з грубками. І вистачило ще й на вибори. Богдан Шиба розповів про свої статки. Про те, як продав елітну квартиру в центрі Луцька і про безплатну кампанію на вибори міського голови.

Читайте також: "Так, як бреше Шиба, ще не брехав ніхто": лучанка розповіла, як ексмер обіцяв їй квартиру, а потім погрожував психлікарнею (відео)

Кафельні грубки, троянди біля порога та кіт. Кандидат у мери Луцька Богдан Шиба запросив до своєї оселі журналістів і подивував скромністю. Живе колишній мер у двокімнатній квартирі на 50 квадратів, в старому будинку, і як стверджує – робив ремонт власними руками. 

Милу фотосесію з дітьми, онуками, коханою дружиною він влаштовує вперше. До цього часу відомостей про сім'ю Богдана Павловича у пресу потрапляло не багато. Оберігати родину від публічності і від гучних пліток таке бажання можна зрозуміти, адже минула каденція екс-мера відгриміла гучними скандалами. Деякі, до прикладу земельні, мають відображення у кримінальних справах, які тягнуться ще досі. Про решту скандалів говорити не дуже коректно, бо ж стосуються вони зовсім приватних моментів. 

Але ця передвиборча кампанія відкрила завісу над певними питаннями. Схоже, що Богдан Павлович Шиба, знаючи, що саме можуть пригадати йому журналісти перед виборами, спрацював на випередження і фактично з власної ініціативи витягнув на поверхню найтемнішу справу. ДТП за його участі, в якій загинуло четверо хлопців. Цю аварію поховали разом з загиблими. Її одразу почали прикривати, бо ж мова йшла не про будь-кого, а про мера Луцька. Та й того вечора міський голова їхав не сам, а з молодою супутницею.

Відтак 4 загиблих і немає винних. У цій передвиборчій кампанії Богдан Павлович, сам відверто почав розмовляти про аварію. А що – шрами у родичів з роками затягнулися, деталі призабули і Богдан Шиба спробував і доволі вдало повернув ситуацію на інший бік. Тепер він, згадуючи смертельну ДТП, обов’язково апелює до Всевишнього, дякує за порятунок, наголошує, що усе це лишило у його житті страшний слід і травмувало душу. Але неодмінно акцентує, що винен таки не він.

Читайте також: Ледь не винесли з сесійної зали: як кандидат у мери Луцька Шиба переносив Центральний ринок

Як на здоровий розум, то такі заяви – це вершина цинізму. Але агітка стерпить усе. Цікава історія виникла і з його колоритною квартиркою на 50 квадратних метрів. Дві малесенькі кімнатки і пічки обкладені кафелем. А ще троянди, пухнастий котик і сусіди, які все про усіх знають.

І враз Богдан Шиба вже стає не колишнім мером, а звичайним луцьким сім’янином який як і решта лучан мабуть мріє про додаткові квадратні метри, або ж про нову шафу. І попри це тішиться простими сімейними радощами, сином, невісткою, онуками.

Насправді ж сімейна фортеця Богдана шиби ще не так давно знаходилася за великим парканом. Його у Луцьку називають чиновницьким. Бо ж тут в новобудовах колись взяли собі квартири наші посадовці. Квартира, яка знаходиться у цьому будинку значно просторіша і має 98 квадратних метрів і хороший ремонт.

На подвір'я цього будинку не так просто зайти. Це вам не звичайна багатоповерхівка. Ворота та фіртка на замку. А за парканом дорогі автівки. Саме тут з 2008-го по 2019 рік проживав Богдан Шиба.

І як стверджує Богданн Шиба – цю квартиру він колись взяв на виплату. І нібито виплачував кредит багато років. В цю квартиру він журналістів на оглядини точно не кликав. Розкішну оселю продав він не так давно і заселився в стареньку двокімнатну квартиру на 50 квадратних метрів. Власне вона і стала колоритною фотозоною для родинної фотосесії перед другим туром виборів. І це беззаперечно стало великим плюсом на виборах міського голови.

Вже зараз Богдан Шиба каже, що попередню квартиру він продав, щоб дати грошей дочці і сину на житло. Продав помешкання за 1,8 мільйонів. А купив маленьку двохкімнатну квартиру за 600 тисяч гривень. Решту грошей 1,2 мільйона поділив поміж дітьми, щоб вони мали на перший внесок на житло.

Між тим повернімося до проданого житла. Цікаво, що підстава виникнення права власності на Богдана Шибу – це рішення міськвиконкому, а не договір купівлі продажу. І це схоже свідчить про те, що великогабаритну квартиру Богдан Шиба не купував, а  через виконком узаконював на своє прізвище. Тому історія про кредит з цього боку виглядає доволі таки дивно і не правдиво.

Богдан Шиба дійсно не бідний чоловік. Він очолює державне підприємство Волиньстандартметрологія і має за місяць 64 тисячі гривень заробітної платні. Такій зарплаті позаздрить будь-який власник стандартної двушки у старенькому луцькому будиночку. Схоже, що скромні домашні умови – це просто такий стиль життя.

До речі, перший тур своєї виборчої кампанії Богдан Шиба фінансував, як він стверджує, за власний рахунок. Мабуть дуже хоче знову стати мером і навіть для цього готовий отримувати вдвічі меншу заробітну платню. З декларації Богдана Шиби виходить, що він єдиний годувальник у родині. Ви тільки порівняйте – 64 тисячі гривень зарплати у Волиньстандартметрології і всього 30 у Луцького міського голови. Самопожертва очевидна. Бо ж заради душевної картинки для виборця перевіз свою родину в оселю, яку не сьогодні, завтра готуватимуть під знесення. А там і ще  одна квартира вийде. Дармова.

Читайте також: "Фууу! Ганьба!": Шибу-мера привселюдно освистали лучани на майдані (відео)

Детальніше дивіться у сюжеті ТРК "Аверс":

Читайте головні новини Волині та України також на нашій сторінці у Facebook